Clever Spirit 600: Compacte buscamper met enkele bedden

De Clever Spirit 600, een nieuw model van Clever, onderdeel van de Rapido Group, speelt in op een betrekkelijk nieuwe trend: compacte buscampers met enkele bedden. Iets wat qua ruimte een behoorlijke uitdaging is, maar niet onmogelijk is, zoals Clever laat zien.

Met zijn praktische, doordachte indeling en slimme oplossingen is deze Clever Spirit 600 ideaal voor stellen die houden van avontuur, zonder in te leveren op comfort, ruimte en privacy.

Enkele bedden óf een tweepersoons bed

Wie zegt dat je in een compacte buscamper geen comfortabele nachtrust kunt hebben? De Clever Spirit 600 bewijst het tegendeel met zijn twee enkele bedden van maar liefst twee meter en 1,85 meter lang. Uitgerust met het hoogwaardige Froli-schotelsysteem en topkwaliteit matrassen, bieden deze bedden een slaapcomfort dat je normaal alleen in grotere campers verwacht. En voor wie het gezellig vindt om samen te slapen, kunnen de bedden eenvoudig worden omgebouwd tot een royaal tweepersoonsbed.

Ruimte voor twee, en meer

Ondanks zijn compacte formaat heeft de Clever Spirit 600 verrassend veel ruimte te bieden. Naast de comfortabele enkele bedden is er ook een klassieke zitgroep met een tafeltje en dwarsbankje, perfect voor een gezellige maaltijd of een spelletjesavond. Dankzij de slimme opbergmogelijkheden onder de bedden, in het achterste deel en zelfs boven de bedden, is er voldoende ruimte voor al je kampeerspullen en bagage. Zo blijft je leefruimte altijd netjes en opgeruimd.

Comfort en gemak in een compact jasje

De Clever Spirit 600 is voorzien van alle gemakken die je nodig hebt voor een ontspannen kampeervakantie. De badkamer heeft een uitklapbaar wasbakje voor extra bewegingsruimte en een nieuwe vouwdeur die ruimte bespaart. De compacte keuken is slim ingedeeld en biedt alles wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden, waaronder een tweepits gasfornuis en een ruime RVS-spoelbak. De 100 liter koelkast, toegankelijk van binnen en buiten, zorgt ervoor dat je altijd koude drankjes en verse ingrediënten bij de hand hebt.

Krachtig en wendbaar op avontuur

Met een lengte van 5,99 meter en een gewicht van 3,5 ton is de Clever Spirit 600 een wendbare camperbus die zich gemakkelijk door smalle straatjes en bergweggetjes manoeuvreert. Dankzij de krachtige motor (140 pk of optioneel 165 pk) van het Citroën-basisvoertuig (of de Fiat Ducato als je dat liever hebt) en de optionele automatische versnellingsbak, kun je moeiteloos de mooiste plekjes bereiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Clever Spirit 600 is een aantrekkelijke optie voor stellen die op zoek zijn naar een compacte camperbus met veel comfort en flexibiliteit. Met een vanafprijs van ongeveer €57.000 in Duitsland (iets hoger in Nederland vanwege de BPM en iets hogere BTW) is deze buscamper een prima investering voor wie graag op avontuur gaat zonder in te leveren op luxe en gemak.