Clever breidt programma flink uit

Clever Vans model 2020

Clever breidt programma flink uit

Clever Vans is een Duitse producent van buscampers. Ook Clever liet op de Caravan Salon een aantal noviteiten. Deze kenmerken zich door een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, iets waar Clever Vans zich ook op heeft toegelegd.

Komend seizoen heeft Clever vier speciale actiemodellen en introduceert het naast twee ‘normale’ nieuwe modellen ook een heel compacte, betaalbare buscamper op basis van de Citroën Jumpy met hefdak. Daarmee wordt het leveringsprogramma van Clever dus flink uitgebreid.

Onderdeel van Pössl

Voor de goede orde: Clever Vans maakt onderdeel uit van de “Pössl Group”. vengoed heeft Clever gewoon zijn eigen identiteit en hebben de buscampers van Clever dan ook bijna niets weg van de modellen van de zustermerken Pössl en GlobeStar. De campers van Clever hebben afwijkend design en zijn ook qua indelingen geheel verschillend. Ook de verkoop en productie zijn geheel apart.

Vandeo

Clever mag dan wel een geheel zelfstandig merk zijn, hier heeft Clever zich hier toch laten leiden door het succes van de compacte Campy en Vanster van zustermerk Pössl. De nieuwe Vandeo wordt namelijk ook gebouwd op basis van de compacte Citroën Jumpy. Eigenlijk is de Clever Vandeo een personenbusje met zes zitplaatsen, dat je ook als camper kunt gebruiken. Daardoor is hij ook ideaal voor dagelijks gebruik. Wie er elke dag mee op weg is zal het waarderen dat je niet alleen kunt kiezen uit motorvarianten tussen de 120 en 180 pk maar dat hij ook standaard is voorzien van een krachtige dynamo, cruise control, multifunctioneel stuurwiel, rijbaanassistent, verkeersbordendisplay en een akoestische parkeerhulp.

Camperinrichting

Clever VandeoDe Vandeo heeft, omdat je hem ook als camper moet kunnen gebruiken, uiteraard een hefdak. De Twee voorstoelen zijn, zoals gebruikelijk, draaibaar uitgevoerd. Daarachter is nog een rij draaibare stoelen en een tafel. Een vijfde en zesde kunnen op de tweede zitrij, deze zijn optioneel. De stoelen zijn verankerd in een gepatenteerde bodemplaat met railsysteem. Het bed in het hefdak is wel in de prijs inbegrepen, evenals de 90 Ah huishoudaccu en een 220 V-aansluiting. De keuken is echter optioneel. Deze komt dan achterin en heeft een tweepits fornuis en spoelbak. Ook de koelbox is optioneel, evenals een luifel, audiosysteem met navigatie en dab+ ontvanger en dieselverwarming.

Tour, Celebration, Vario Kids en Runner buscampers

Voor komend seizoen introduceert Clever Vans vier buscampers met verschillende plattegronden op basis van de Citroën Jumper. Deze zijn steeds afgestemd op een bepaalde doelgroep en hun behoeften. Of het nu gaat om oudere koppels met hoge eisen op het gebied van comfort of om gezinnen die ondanks de compacte afmetingen een vier- tot zespersoons buscamper willen. Clever heeft van de vier populairste modellen speciale “All Inclusive” modellen ontwikkeld. Met een knipoog worden deze vier modellen ook wel de “Fantastic Four” genoemd.

Clever Tour 540

Dit is de meest compacte camper van het viertal. Door de lengte van slechts 5,41 meter is deze extra wendbaar en past op bijna iedere parkeerplek. De Van Tour 540 beschikt over vier zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Achterin de camper is een dwarsbed van 1,94 x 1,36 meter geplaatst.

Clever Celebration 600

Dit model is vier jaar geleden geïntroduceerd en is bijzonder populair gebleken. Volgens Clever zijn er 3000 eenheden van geproduceerd. De 6 meter lange buscamper heeft achterin een ruim dwarsbed van 1,60 meter breed en 1,94 meter lang. Het seriemodel kan ook besteld worden met een Fiat Ducato basisvoertuig en met een optioneel stapelbed achterin.

Clever Vario Kids 600

Deze buscamper heeft een indeling die sterk vergelijkbaar is met die van de Celebration. Deze indeling is echter meer op gezinnen gericht en beschikt derhalve achterin over twee dubbele stapelbedden.

Clever Runner 636

Dit model is wat langer en ook meer voor oudere koppels ontwikkeld. De 6,40 meter lange buscamper is achterin voorzien van twee eenpersoonsbedden van respectievelijk 1,86 en 2,02 meter lang. Die kunnen ook worden gecombineerd tot een comfortabel en extra ruim tweepersoonsbed.

Compleet uitgevoerd

Alle voertuigen hebben een 140 pk motor, cruise control, ESP met Traction Plus en een lederen stuurwiel. Men kan kiezen uit verschillende carrosseriekleuren en ze zijn ook standaard voorzien van zwarte lichtmetalen 16-inchwielen, handmatig airconditioning en een elektrisch bediende schuifdeur.

Clever Move en Move Kids

Naast bovengenoemde Vandeo en actiemodellen biedt Clever Vans ook een grote keuze aan indelingen in de vijf andere modellen in de Basic en Classic Lines. Deze kennen we al van voorgaande jaren. Maar de “Move” is wel nieuw. Ook deze heeft een indeling zoals het Celebration-model. Ook is er een Move Kids met een dubbel stapelbed.

Verder heeft Clever Vans de 2020-modellen ook in detail verbeterd. Zo hebben ze een nieuwe vloer, nieuwe tafelbladen en werkbladen gekregen, evenals nieuwe LED-verlichting in de keuken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel