Citroën Spacetourer Rip Curl Concept

Citroën Spacetourer Rip Curl Concept

Citroën Spacetourer Rip Curl Concept

ZOETERMEER – De merken Citroën en Rip Curl hebben al eerder samengewerkt, bij voorbeeld bij de Citroën C4 Cactus. Ze hebben hun samenwerking voortgezet en presenteren nu een vrijetijdsvoertuig dat zowel de autoliefhebbers, surfliefhebbers als de liefhebbers van sportieve buscampers zeker zal interesseren.  

Het betreft een concept car, en wel een unieke, speciaal voor de buitensporter ontwikkelde SpaceTourer: de SpaceTourer Rip Curl Concept. De basis is uiteraard de SpaceTourer, de compacte minibus van Citroën.

Het Franse bedrijf Automobiles Dangel heeft deze SpaceTourer omgebouwd naar een 4×4 om de terreincapaciteiten van deze minibus te verbeteren. Vervolgens mocht buscamperspecialist Pössl aan de slag, deze heeft de bus verder omgebouwd tot kampeerauto.

Geïnspireerd op de ‘Surfer Vans’

Bij het design van de SpaceTourer Rip Curl Concept heeft men zich laten inspireren door de legendarische “surfer vans”. Zo heeft de concept car een in twee kleuren gespoten carrosserie die de auto een robuuste uitstraling geven.

Men heeft gekozen voor een donkere kakikleur voor het bovenste deel en een lichte tint beige voor het onderste deel. De fluorescerend gele bies accentueert de horizontaal lopende taillelijn van de auto en geeft een felgekleurd accent tussen de twee kleuren. Ook de kleur van het hefdak past hierbij, de bovenkant daarvan heeft een donkere kakikleur terwijl de stof ook kaki is. Het grote canvas insectenhor heeft weer fluorescerend gele stoffen biezen die aansluiten op de gele bies op de carrosserie.

Buscamper

Pössl heeft op basis van de SpaceTourer al eerder de Campster ontwikkeld, die op zich een prachtige combinatie van een personenauto en een vrijetijdsvoertuig. Voor de concept car heeft Pössl geprobeerd om van deze kampeerauto echt een automobiele variant van het Zwitsers zakmes te maken. De SpaceTourer in de lengte M (middelste lengte) is daardoor getransformeerd tot een multifunctionele minibus met hefdak en verschillende specifieke, functionele en praktische interieurvoorzieningen om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken.

De minibus heeft twee elektrisch bedienbare schuifdeuren met handsfree-functie. In de “dagconfiguratie” kunnen zeven inzittenden comfortabel reizen. In de “nachtconfiguratie” biedt de Campster plaats aan vier personen, dankzij twee tweepersoonsbedden. Dankzij het hefdak heeft de wagen ook voldoende stahoogte.

De concept car is voorzien van een ingebouwd keukenblok met gasstel, spoelbak en kastruimte. Tegen het keukenblok aan, tegenover de achterbank, is een brede, wegklapbare en verschuifbare tafel aangebracht. Naast de bagageruimte waarin de grootste voorwerpen veilig kunnen worden opgeborgen, is de SpaceTourer Rip Curl Concept voorzien van talrijke afsluitbare opbergruimtes voor gebruiksvoorwerpen, in de buurt van de zitplaatsen, de slaapplaatsen en de bagageruimte. De achterbank kan worden plat gelegd en vormt samen met een bovenmatras een vlak bed waarop 2 personen comfortabel kunnen slapen in het knusse interieur van deze kampeerauto. Een tweede slaapruimte voor twee personen bevindt zich in het hefdak.

Op tournee door Europa

Van oktober 2017 tot en met januari 2018 gaat de SpaceTourer Rip Curl Concept op tournee door Europa, met aan boord het Rip Curl-team. Tijdens deze tournee zal men 22 van de mooiste Europese surf- en skispots, in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Oostenrijk aandoen. Het publiek kan dan gratis de nieuwste innovaties van dit beroemde merk testen in aanwezigheid van de surfers en snowboarders van het Professional Team.

Like dit artikel
Tweet dit artikel