Compact Camper Box

Compact Camper Box van Carlo Camperbouw

Camperboxen van Carlo Camperbouw

Carlo Camperbouw is al sinds 2008 gespecialiseerd in het tot camper ombouwen van bestelbussen. Daarbij heeft het Tilburgse bedrijf er voor gekozen om dat in verband met de efficiency alleen te doen met Ford Transit Custom, Citroen Jumpy en Peugeot Expert busjes.

Omdat er onder de klanten ook wel eens behoefte is aan een eenvoudigere en tijdelijke methode om een bestelbusje om te bouwen tot camper, heeft Carlo de Compact Camper Boxen ontwikkeld.

Zo’n Compact Camper Box wordt achterin een bestelauto of MPV geplaatst waardoor de auto in een handomdraai kan worden omgebouwd tot compacte camper. Een mooie oplossing voor iedereen die de auto tijdelijk tot camper om wil bouwen.

Carlo bouwt de Compact Camper Box geheel in eigen beheer, zodat deze geheel naar wens van de klant in de gewenste samenstelling, uitvoering en kleur kan worden geleverd. Het bedrijf is overigens voornemens om het aanbod Compact Camper Boxen in de toekomst verder uit te breiden.

De afgebeelde Compact Camper Box is gemaakt van HPL plaat en voorzien van een 2-pits kookplaat met volwaardige Campingaz 904 gasfles voorziening. Onder de uitschuifbare kookplaat en bovenin vinden we de nodige bergruimte. Ook is er een opbergvak voor lage attributen, zoals pannen, bestek of voorraad. Je kunt het deksel van de bergruimte gebruiken als extra werkblad.

In de rechterlade is ruimte voorzien voor een Weaco TC14 koelbox. Deze kun je bereiken via de achterkant van de auto, maar als het bed in gebruik is ook via de bovenzijde. Onder de rechterlade is een uitschuifbare plank. Hierop kun je eventueel een los afwasbakje op zetten. In het midden van de box vinden we een uitneembare waterkraan. Deze kun je ook buitendouche gebruiken. De watervoorziening wordt gevoed door een jerrycan voor 12 liter water, welke zich aan de achterkant van de box bevindt.

Behalve koken moet je in een camper ook kunnen slapen. De Compact Camper Boxen zijn daarom voorzien van een 120 cm breed, uitschuifbaar bed dat is voorzien van 10 cm dikke, gestoffeerde koudschuim kussens.

Voor de goede orde: om van het lagere campertarief (kwarttarief) van de houderschapsbelasting gebruik te kunnen maken, stelt de Belastingdienst specifieke eisen waaraan een bestelbusje met een Compact Camper Box niet zondermeer aan voldoet. Meer informatie kun je vinden op leukebusjes.nl.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel