Caravana 2024: gevarieerder dan ooit

Caravana 2024 Leeuwarden
Caravana 2024 is gevarieerder dan ooit

Kampeerliefhebbers en camperfans kunnen zich weer opmaken voor de aanstaande editie van de Caravana. Deze vindt zoals gebruikelijk plaats in Leeuwarden, waar van 24 tot en met 28 januari 2024 de WTC Expo weer in het teken van de Caravana staat. Zoals vanouds is de Caravana niet alleen een informatief maar ook gezellig dagje uit voor het hele gezin. Je kunt er van alles zien, doen en beleven, en ook de kinderen kunnen zich er prima vermaken.

Naast een groot scala aan kampeermiddelen, waarbij het aanbod ieder jaar weer diverser en gevarieerder wordt, is er op de Caravana ook altijd een groot aantal campings en toeristische organisaties aanwezig. Dat betekent dat je je op de Caravan ook prima kunt oriënteren op jouw volgende vakantiebestemming. Daarnaast is de Caravana, zo midden in het koude en donkere jaargetijde, ook een hele mooie gelegenheid om weer een vleugje vakantie- en kampeergevoel op te doen en vooruit te kijken naar het naderende voorjaar, waarin er weer naar hartenlust gekampeerd kan worden.

‘Jong Gebruikt Plein’

Een bijzonder nieuw item op de Caravana is het ‘Jong Gebruikt Plein’. Dit biedt een unieke kans voor bezoekers die overwegen een camper aan te schaffen. Met een selectie van jonge, tweedehands campers die zowel kwaliteit als waarde bieden, is dit plein een must-see voor potentiële kopers die op korte termijn al met een betrouwbare camper op stap willen. Alle campers op het ‘Jong Gebruikt Plein’ zijn maximaal drie jaar en hebben niet meer dan 75.000 km gereden.

‘Campingplein’

Zoals gezegd is er op de Caravana altijd een groot aantal campings aanwezig. Dat wordt op de komende editie van de Caravana in een nieuw vat gegoten. Er is op de Caravana namelijk nóg een nieuw item: het Campingplein. Naast de bekende ‘Campingstraat’ kun je op de Caravana voortaan ook heerlijk rondscharrelen op het nieuwe Campingplein, waar vertegenwoordigers van Nederlandse en Europese campings aanwezig zullen zijn.

Diverser dan ooit

Daarnaast is het aanbod op de Caravana 2024 diverser dan ooit. Kampeerders beperken zich immers niet langer tot caravans, campers, vouwwagens en tenten. Ook de daktenten en outdoortrailers zijn de laatste jaren sterk in opkomst en ook die zijn er volop te zien op de Caravana. Daarnaast is er natuurlijk ook een grote hoeveelheid accessoires en dienstverleners te vinden.

Workshops en demonstraties

Er zullen op de Caravana 2024 ook diverse workshops en demonstraties zijn, die variëren van praktische onderhoudstips tot innovatieve kampeeroplossingen en reisinspiratie, perfect voor zowel nieuwe als ervaren kampeerders en camperaars.

Praktische informatie

Van woensdag 24 januari tot en met zondag 28 januari 2024 is de Caravana elke dag open van 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de namiddag. Bezoekers die hun kaartje via de website bestellen betalen € 13,50 per persoon, aan de kassa betaal je € 16 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen de beurs gratis bezoeken. Parkeren bij het evenement is kosteloos, maar de organisatie stimuleert bezoekers om gebruik te maken van openbaar vervoer. Voor camperbezitters die dichtbij de beurs willen overnachten, zijn er mogelijkheden bij Camperplaats Leeuwarden en de Prinsentuin, beide op korte fietsafstand van het WTC Expo. De beursplattegrond is al online beschikbaar als PDF-bestand om te bekijken of te downloaden.