Caravan Salon Düsseldorf dit jaar groter dan ooit

Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon 2017, Düsseldorf: groter dan ooit

DÜSSELDORF – In Düsseldorf vindt van zaterdag 26 augustus tot zondag 3 september de Caravan Salon plaats. Deze beurs is niet alleen een perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar een mooie camper, maar ook om je te laten inspireren tot het maken van mooie reizen.

Ook degenen die zelf een camper willen bouwen, of op zoek zijn naar handige accessoires, kunnen op de Caravan Salon terecht voor de nodige informatie en inspiratie.

Kamperen is hartstikke populair en wordt ook nog steeds populairder. De markt voor kampeerauto’s groeit zelfs als kool. Met de groei van de markt, de gestegen behoefte van de exposanten en de aanhoudende populariteit in het achterhoofd, heeft de organisatie er voor gekozen om de tentoonstellingsruimte dit jaar uit te breiden. Zo beslaat de Caravan Salon Düsseldorf 2017 maar liefst 13 hallen, waarmee de beurs qua tentoonstellingsoppervlakte een absoluut record boekt.

Meer dan 2000 recreatievoertuigen

Op de 214.000 vierkante meter die de beurs ongeveer beslaat, zullen meer dan 120 campermerken te vinden zijn. Je kunt op je de beurs dan ook je ogen uitkijken. Er worden op de beurs meer dan 2100 verschillende soorten recreatievoertuigen tentoongesteld, waarvan het grootste deel uit campers bestaat. De verwachting is dat er ongeveer 600 exposanten vanuit de hele wereld op de beurs aanwezig zullen zijn.Veel van hen zullen op de beurs hun nieuwe 2018 modellen presenteren.

Van alles te zien én te doen

Er is op de Caravan Salon voor ieder wat wils. Zo zijn er meerdere demonstraties van professionals en is er een mountainbikeparcours. Het testen van e-bikes en elektrische scooters is ook een mogelijkheid. Er is voor de kleintjes en jongeren uiteraard ook wat te doen: in het avonturenpark kunnen ze zich vermaken op het springkussen en de trampoline. Verder loopt in de Messe Düsseldorf tegelijkertijd ook de beurs Tour Natur. Deze beurs kan gewoon worden bezocht met het kaartje van de Caravan Salon en biedt een schat aan informatie op het gebied van toerisme en recreatie in de vrije natuur.

Overnachten op het Caravan Center

Caravan Salon DüsseldorfVoor bezoekers die tijdens de beurs op het beursterrein willen overnachten, is het mogelijk om online een plaatsje in het Caravan Center te reserveren.

Dit is een belevenis op zich, want jaarlijks overnachten hier duizenden kampeer- en camperenthousiastelingen. Houd er rekening mee dat de camper wel geheel zelfvoorzienend moet zijn, want de hoeveelheid voorzieningen is beperkt.

Meer informatie over de Caravan Salon Düsseldorf kun je vinden op www.caravan-salon.de.

Foto’s: © Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel