Caravan Salon Düsseldorf gaat komend weekend van start

Caravan Salon Düsseldorf 2021

Caravan Salon Düsseldorf gaat komend weekend van start

Vorig jaar viel de Caravan Salon Düsseldorf in een periode dat er relatief weinig coronabesmettingen waren. Daardoor kon de beurs, mede dankzij een strikt hygiëneprotocol, als een van de weinige grote publieksevenementen doorgaan.

Ook dit jaar gaat de Caravan Salon door. Ook nu zullen er weer strenge maatregelen worden genomen om het besmettingsgevaar tot een minimum te beperken. Het is ook niet zo dat de beurs ‘gewoon’ doorgaat want een groot aantal exposanten laat verstek gaan.

Erwin Hymer Group afwezig

Zo zijn ook dit jaar alle merken van de Erwin Hymer Group afwezig. Geen caravans en campers van bekende merken als Dethleffs, Eriba, Bürstner, Carado, LMC en Sunlight dus. Ook de spraakmakende iSmove van Niesmann + Bischoff zal er niet te zien zijn. Maar evengoed is er genoeg te zien van 28 augustus tot 5 september en zal het beursterrein van de Messe Düsseldorf worden omgetoverd tot een waar paradijs voor caravan- en camperliefhebbers.

Bijna 600 exposanten in 13 hallen

Er zijn maar liefst 13 hallen en het openluchtterrein ingeruimd voor de beurs. Ondanks de afwezigheid van onder anderen de merken van de Erwin Hymer Group zijn er in totaal 590 exposanten die vrijetijdsvoertuigen en accessoires voor elke smaak en elk budget presenteren. Naast campers, buscampers en caravans zijn er ook veel exposanten op het gebied van voertuigtechniek, componenten en uitbreidingsonderdelen. Daarnaast kunnen we er ook (voor)tenten, stacaravans, en allerlei accessoires bekijken, alsmede buitensportkleding en -uitrusting. Ook is er het nodige te vinden op het gebied van toeristische bestemmingen en natuurgebieden alsmede diverse camping.

Caravan Salon viert dit jaar zijn 60e verjaardag

Bovendien is het jaar de 60e keer dat de Caravan Salon wordt georganiseerd. De beurs werd voor het eerst in de Messe Essen georganiseerd, telde 61 exposanten uit acht landen die hun producten op totaal 15.000 vierkante meter presenteerden aan 34.500 bezoekers. Inmiddels is de beurs, die nu steevast in de Messe Düsseldorf wordt gehouden, uitgegroeid tot ’s werelds grootste beurs op het gebied van recreatievoertuigen.

Record na record

De Caravan Salon van 2019 (net voor de coronapandemie) trok een recordaantal van ruim 270.000 kampeerliefhebbers. De caravans en campers, accessoires, uitbreidingsonderdelen, tenten, stacaravans en reisbestemmingen werden gepresenteerd door 645 exposanten uit 31 landen. Deze namen in totaal ongeveer 214.000 vierkante meter in 13 hallen en het buitenterrein in beslag. Deze recordaantallen weerspiegelden het steeds grotere enthousiasme voor het caravannen en camperen.

De editie van 2020 had onder normale omstandigheden records kunnen breken. Maar de coronapandemie zette toen een rem op ‘s werelds grootste vakbeurs voor campers en caravans. Maar ondanks de bijzondere omstandigheden trok de Caravan Salon 2020 maar liefst 107.000 bezoekers. Hierdoor was de Caravan Salon zelfs de vakbeurs met de hoogste bezoekersaantallen tijdens de coronapandemie.

Hygiëneprotocol

Met het alomvattende hygiëne- en infectiebeschermingsconcept zien de Messe Düsseldorf en het Caravaning Industrie Verband (CIVD) het komende evenement dan ook met optimisme en vertrouwen tegemoet. Dat hygiëneprotocol betekent onder anderen de hele dag netjes afstand houden en een PFF2 mondkapje (dat model dat er als een koffiefilter uitziet) dragen. Maar het heeft ook zijn voordelen: er zijn wat minder bezoekers en er is overal wat meer ruimte.

3G verplicht

Om alle deelnemers zo goed mogelijk te beschermen, is de 3-G regel van toepassing. Bezoekers moeten aantoonbaar volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn of een recent negatief officieel testresultaat kunnen laten zien.

Tickets kunnen alleen online worden gereserveerd op www.caravan-salon.de. Net als in 2020 zal er geen fysieke kassa meer open zijn.

 

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann