Caravan Salon Düsseldorf 2024: Even wennen aan nieuwe indeling

Caravan Salon Düsseldorf 2024
Caravan Salon Düsseldorf 2024: Even wennen aan nieuwe indeling

We moeten nog een paar maanden wachten voordat de Caravan Salon Düsseldorf 2024 de deuren opent. Op 30 augustus is het zover, dan is de Messe Düsseldorf weer ruim een week lang omgetoverd tot hét epicentrum voor camper- en kampeerliefhebbers, waar de nieuwste snufjes en trends op het gebied van campers, caravans en kampeerbusjes worden gepresenteerd.

Voor frequente bezoekers zal dit even wennen worden want de vertrouwde hallenindeling heeft een flinke make-over gekregen. De organisatie heeft goed geluisterd naar wensen van de exposanten en bezoekers en de indeling van de hallen aangepast om de beurs nog overzichtelijker en aantrekkelijker te maken.

Nieuwe indeling

Dit jaar vind je in hal 1, 4, 6, 7a, 9 – 12, 16 en 17 een uitgebreid aanbod aan campers voor elke smaak en elk budget. Of je nu droomt van een compacte campervan voor avontuurlijke roadtrips of een luxueuze camper met alle comfort van thuis, hier vind je vast en zeker jouw ideale reisgenoot.

Voor degenen die hun kampeeruitrusting willen upgraden of op zoek zijn naar handige gadgets voor onderweg, is hal 3 de place to be. Onder de noemer “Equipment & Outdoor” vind je hier alles wat je hartje begeert op het gebied van kampeeraccessoires en outdooruitrusting. Van praktische kooktoestellen en comfortabele slaapmatjes tot trendy kampeerkleding en stoere outdoor gear, je vindt het allemaal onder één dak.

Hal 12 en 15 zijn dé plek voor liefhebbers van camperbusjes en compacte campers. Hier kun je de nieuwste modellen bewonderen, inspiratie opdoen voor jouw volgende kampeeravontuur en deskundig advies inwinnen bij de verschillende exposanten. En voor wie op zoek is naar een vleugje luxe, biedt hal 5 een exclusieve collectie premium campers en caravans.

Maar de Caravan Salon is meer dan alleen campers en caravans. In hal 7 staat het thema ‘Travel & Nature’ centraal, met een breed scala aan nationale en internationale regio’s, bestemmingen en natuurlijk campings en camperplaatsen. Laat je inspireren door de mooiste kampeerplekken in binnen- en buitenland en ontdek nieuwe bestemmingen voor jouw volgende kampeervakantie.

Voor de techneuten onder ons zijn de hallen 13 en 14 een waar paradijs. In ‘Technology & Components’ draait alles om technologie en componenten voor campers en caravans. Van innovatieve energieoplossingen en slimme navigatiesystemen tot geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en handige apps, de nieuwste snufjes op het gebied van kampeertechnologie worden hier gepresenteerd.

Meer dan alleen producten

Naast de uitgebreide productpresentaties biedt de Caravan Salon ook tal van andere activiteiten en evenementen. Zo zijn er Starter Welt en het Doe-Het-Zelf-Avontuur op het buitenterrein, de plekken waar je moet zijn als je net begint met kamperen/camperen of alles wilt weten over zelf klussen aan jouw recreatievoertuig. Er zijn ook diverse conferenties en workshops voor professionals in de branche, waar kennis wordt gedeeld en nieuwe trends worden besproken.

Voor wie graag de beurs wil combineren met een overnachting, is er het Caravan Center. Dit is de grootste overnachtingsplaats van Europa tijdens de beursperiode, met zo’n 3.500 staanplaatsen. Hier kun je overnachten in je eigen (zelfvoorzienende) camper of caravan en optimaal genieten van de beurs en de gezellige sfeer.

Praktische informatie en tickets

De Caravan Salon Düsseldorf 2024 vindt plaats van 30 augustus tot en met 8 september in Düsseldorf, waarbij de eerste dag is gereserveerd voor de pers, zakelijke bezoekers en mensen die de ‘Preview Day’ willen bezoeker. Tickets zijn nu al online verkrijgbaar. Voor meer informatie en het laatste nieuws kun je terecht op de website van de beurs: www.caravan-salon.de