Caravan Salon 2022 wordt groter dan ooit

Caravan Salon 2022, Düsseldorf

Caravan Salon 2022 wordt groter dan ooit

Er staan sinds een aantal jaren beduidend meer campers dan caravans op de Caravan Salon in Düsseldorf. Dat zal er niet voor zorgen dat de naam van ’s werelds grootste beurs op het gebied van recreatievoertuigen ooit zal wijzigen.

Reizen met de camper of caravan heet in Duitsland nu eenmaal ‘caravaning’. Bovendien is deze manier van vrijetijdsbesteding populairder dan ooit. Daarom wordt de komende editie van de Caravan Salon groter dan ooit. Er zijn maar liefst drie extra hallen beschikbaar.

Dit jaar zestien hallen beschikbaar

De Caravan Salon 2022 neemt nu maar liefst zestien hallen en het centrale buitenterrein met een oppervlakte van meer dan 250.000 m² in beslag. Dat komt overeen met meer dan 36 voetbalvelden. Dat betekent dat de ruim 600 exposanten van de Caravan Salon 2022 meer ruimte dan ooit hebben. De exposanten hebben meer ruimte om hun noviteiten te tonen en er is daarnaast ruimte voor nóg meer exposanten. Een zeer welkome uitbreiding in een tijd waarin kamperen steeds meer in de belangstelling staat en steeds meer mensen op zoek zijn naar een nieuw of ander recreatievoertuig.

“Caravan Salon is de enige plek waar u het volledige merkenaanbod kunt zien”

Dit beaamt ook Stefan Koschke, projectdirecteur Caravanning & Outdoor van Messe Düsseldorf: “We zijn zeer tevreden dat we erin geslaagd zijn om veel nieuwe bedrijven en talrijke repeaters van ons concept te overtuigen. De expositieruimte wordt uitgebreid met drie hallen. Dit betekent dat we de assortimenten van 600 exposanten presenteren op 250.000 vierkante meter, in in totaal 16 hallen. Caravan Salon is de enige plek waar u het volledige merkenaanbod kunt zien en biedt daarmee een directe productvergelijking die ook alleen bij ons in Düsseldorf mogelijk is. We kijken vol optimisme en verwachting uit naar het evenement van dit jaar”.

“Des te meer de moeite waard”

Daniel Onggowinarso, Managing Director van het Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD): “Vakanties met campers en caravans kennen al meer dan tien jaar een enorme en voortdurend groeiende populariteit. De pandemie versterkte vervolgens de trend naar individueel en bijna-natuur reizen. “Sinds reizen weer bijna onbeperkt mogelijk is, plannen mensen hun vakantie in volle vaart. Dit betekent dat een bezoek aan Caravan Salon des te meer de moeite waard is voor zowel caravanliefhebbers als nieuwelingen, omdat er geen andere plek is waar de bandbreedte van voertuigen en accessoires zo breed is en producten op zo’n hands-on manier kunnen worden ervaren.

Van 26 augustus t/m 4 september 2022

Caravan Salon 2022, DüsseldorfDe Caravan Salon 2022 zal zijn deuren openen van 26 augustus t/m 4 september 2022. Kampeerliefhebbers en andere belangstellenden kunnen in de Messe Düsseldorf dan weer een enorme hoeveelheid campers, caravans en alles wat erbij hoort bewonderen. De beurs is die dagen dagelijks geopend van 10-18 uur. Dagtickets kosten 18 euro in het weekend, 16 euro op werkdagen. Er zijn ook diverse kortingstickets, middagtickets en meerdaagse tickets verkrijgbaar. De kaartverkoop is op het moment van schrijven overigens nog niet geopend. Voor actuele informatie (ook over de populaire overnachtingsmogelijkheden op het Caravan Center) en nieuws kun je kijken op www.caravan-salon.de.

Preview Day

Wie concreet op zoek is naar een andere caravan of camper, kan dit jaar voor het eerst ook gebruik maken van de Preview Day. De vrijdag voordat de beurs de deuren voor consumenten opent, is traditioneel de dag dat de pers en vakbezoekers de beurs kunnen bezoeken. Maar dit jaar kunnen exposanten ook consumenten voor die dag uitnodigen. Die kunnen op die eerste dag de Caravan Salon in een rustige sfeer verkennen. Een ticket voor de Preview Day kost 35 euro. Koschke: “Met deze optie willen we de eerste vrijdag van de beurs verder ontwikkelen en tegelijkertijd onze exposanten toestaan ​​hun kopers selectief uit te nodigen. Dit creëert een professionele setting voor het bespreken van bestellingen, zakelijke uitwisselingen en netwerken”.

Foto’s: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann