Caravan Salon 2020 door het oog van de naald

Caravan Salon 2020

Caravan Salon 2020 door het oog van de naald

Afgelopen dinsdag vertelde minister-president van Beieren Söder tijdens een persconferentie dat grote evenementen in Duitsland waarschijnlijk ook na 31 augustus verboden zouden blijven.

Dat zou betekenen dat de Caravan Salon 2020 niet door zou kunnen gaan. Als er een evenement als ‘groot evenement’ kan worden aangemerkt is het wel ’s werelds grootste caravan- en camperbeurs.

Het waren dan ook een paar spannende dagen voor de beursorganisatie. En juist de organisatie van de Caravan Salon had zo ontzettend hard gewerkt om verregaande maatregelen te treffen voor de veiligheid van standhouders en bezoekers. De opluchting was dan ook groot toen woensdag bekend werd gemaakt dat grote evenementen voorlopig nog verboden zouden blijven, maar dat beurzen zouden worden toegestaan mits men zich zou houden aan de door de overheid voorgeschreven hygiëne- en beschermingsmaatregelen.

Maatregelen

Bij de Caravan Salon worden er absoluut afdoende maatregelen genomen. Tickets zijn alleen online beschikbaar en alle bezoekers worden geregistreerd. Daardoor is het mogelijk is om alle contacten indien noodzakelijk te traceren. Ook de andere voornaamste aspecten van de genomen maatregelen zoals het beheer van het aantal personen, de naleving van de minimumafstand, de verplichting om maskers te dragen en de aanbeveling om handen te wassen en te desinfecteren, garanderen een veilig bezoek aan de Caravan Salon. Het hygiëneconcept is dan ook in nauwe samenwerking met de overheid ontwikkeld, verklaart de organisatie op de website.

Van 4 tot 13 september

De Caravan Salon kan dus daadwerkelijk plaats vinden van 4* tot 13 september (4 september is de ‘vakdag’). Directeur Koschke: “Wij zullen het hygiëneconcept volledig en verantwoord implementeren en alles in het werk stellen om de veiligheid van onze bezoekers, exposanten, klanten, partners en medewerkers te waarborgen. Wij presenteren alle caravan- en camperliefhebbers een grote vakbeurs met passie en knowhow en maken de Caravan Salon Düsseldorf ook dit jaar weer tot een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor de gehele industrie.”

Foto: Messe Düsseldorf, Constanze Tillman