Caratec flatscreen TV’s met extra grote kijkhoek

Caratec TV

Bredere kijkhoek voor een beter beeld uit alle zichthoeken

ZEEWOLDE – Als campereigenaar ben je niet alleen vaak maar ook regelmatig voor een langere periode van huis. Dan is er ook de behoefte om met het hele reisgezelschap lekker ontspannen televisie te kunnen kijken in de camper. Dat is in de toch vaak wat beperkte leefruimte van een camper wel eens lastig. Er is over het algemeen meer dan voldoende zitplaats voor iedereen, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen ook een goed zicht op het televisiescherm heeft.

We maken tegenwoordig overwegend gebruik van een energiezuinige flatscreen TV’s die normaal gesproken een beperkte zichthoek hebben. Zit je nagenoeg recht in de as van het scherm dan gaat het prima, maar als er ook mensen zijn die meer opzij zitten dan worden die geconfronteerd met een minder fraai beeld. Het beeld is dan minder helder en scherp, en de kleuren zijn vertekend.

Caratec, een Duitse producent van kleinere flatscreen televisies, heeft een oplossing voor dit probleem gevonden. De première zal plaatsvinden op de Caravana in Leeuwarden maar was voor de oplettende bezoeker ook de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht te zien.

Daar toonde de importeur van Caratec namelijk TV’s met een extra grote kijkhoek. Door die grotere kijkhoek maakt het nog amper uit onder welke hoek je naar de televisie kijkt, het blijft (uiteraard binnen bepaalde grenzen) gewoon scherp en helder, ook veranderen de kleuren nauwelijks. Dat biedt dus veel meer mogelijkheden om ook in de beperkte ruimte van een (bus)camper nog goed televisie te kunnen kijken.

De “Ultra-brede kijkhoek TV 356°”, zoals Caratec het concept noemt, is binnenkort leverbaar in beeldmaten van 19?, 22? en 24?. Door de geïntegreerde Digitenne- (DVB-T) en Canaldigitaal (DVB-S) ontvanger is een aparte tuner overbodig. Bovendien hebben deze Caracatec televisietoestellen een ingebouwde DVD speler en een USB poort. Verder bevinden de aansluitingen zich aan de onderkant en zijkant zodat de TV’s al op 3 cm vanaf de wand gemonteerd kunnen worden.

Voor meer informatie over deze nieuwe Cararatec televisies kun je kijken op de website van Deynos, de Nederlandse importeur.