Geen campers op Campings Roompot

Campers Roompot Zeeland

Campers mogen op Zeeuwse Roompot campings alleen nog op camperplaatsen staan.

KAMPERLAND – De kleigrond die de ondergrond vormt van de Zeeuwse campings van Roompot Vakanties blijkt niet voldoende bestand te zijn tegen campers.

Camperaars zijn daarom niet meer welkom op de kampeerplaatsen van de campings van Roompot Vakanties in Zeeland, maar zijn uiteraard wel van harte welkom op de camperplaatsen.

Dit beleid kwam aan het licht toen een aantal leden van de NKC gebruik wilden maken van het voordelige ASCI-tarief voor de kampeerplaatsen. Zij werden doorverwezen naar de camperplaatsen van Roompot, waar deze korting niet geldt.

Om verwarring te voorkomen worden de campings van de Roompot voortaan niet meer worden opgenomen in de gecombineerde ACSI-gids. Uiteraard zullen zij wel gewoon worden vermeld in de gewone campinggids van ACSI.

Op het voorstel van de NKC om het lagere ACSI-tarief ook voor de camperplaaten te hanteren, werd door Roompot afwijzend gereageerd. De woordvoerder van Roompot gaf echter aan dat men met die lagere tarieven probeert om ook buiten het seizoen nog kampeerders aan te trekken. Dat is voor de camperplaatsen niet nodig, camperaars reizen vaak het hele jaar zodat de bezettingsgraad van de camperplaatsen van Roompot altijd al vrij hoog is, soms zijn ze zelfs allemaal bezet.

De woordvoerder van Roompot Vakanties deelde mee dat er mogelijk nog wel wat uitzonderingen kunnen worden gemaakt als de camperplaatsen bijvoorbeeld allemaal bezet zijn. Dan zal er mogelijk gekeken worden of er op de camping een geschikte, verharde plaats voor een camper beschikbaar is.

 

Bron: NKC

Foto: © Roompot