Camperplaatsen straks ook te reserveren via Campercontact

Camperplaatsen straks ook te reserveren via Campercontact

Camperplaatsen straks ook te reserveren via Campercontact

Campercontact, het grootste Nederlandse platform met informatie over tienduizenden overnachtingsplekken voor camperaars, wordt binnenkort uitgebreid met de mogelijkheid om camperplaatsen te reserveren en betalen.

Het van oorsprong Nederlandse platform is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Er maken inmiddels ruim een miljoen camperaars uit verschillende Europese landen gebruik van het platform.

Samenwerking met Camper Pay

De NKC, die het platform een aantal jaren geleden overnam, heeft onlangs besloten dat het voor zowel de NKC als Campercontact beter is als Campercontact weer op eigen benen staat. Dat hoeft niet te betekenen dat het platform een stapje terug moet doen. Integendeel zelfs, blijkt uit de aangekondigde samenwerking met Camper Pay. Camper Pay is geen onbekende in de branche. Het bedrijf heeft een ruime ervaring met mobiele betaaloplossingen bij camperplaatsen.

Boeken en betalen via de app

De samenwerking heeft tot doel om de Campercontact-app uit te breiden met een handige boek- en betaaloplossing. Dat betekent dat camperaars met deze app binnenkort ook de door hen gewenste camperplaatsen boeken en betalen. Uiteraard gelden er wel wat voorwaarden. Zo kun je de camperplaatsen niet heel vooruit boeken en is ook het aantal overnachtingen beperkt. Verder werkt het systeem natuurlijk alleen als de camperplaats is aangesloten bij de dienstverlening van Camper Pay.

Behoefte

Campercontact zal met het bieden van betalings- en boekingsmogelijkheden absoluut in een behoefte voorzien. Camperen wordt immers nog steeds populairder. Het aantal camperaars groeit sneller dan het aantal camperplaatsen waardoor de drukte bij de camperplaatsen toeneemt. Omdat camperaars bij aankomst graag over een plekje willen beschikken, kunnen ze die dus straks reserveren. Er zullen uiteraard ook genoeg camperaars zijn die vinden dat het wel of niet ergens terecht kunnen ook bij de avontuurlijke kantjes van het reizen met de camper horen. Aan de andere kant is het niet prettig als je na een lange, vermoeiende rit een volle camperplaats treft. Dan is het wel zo prettig als je jouw overnachtingsplekje vooraf kunt reserveren.

Zoals Jorian Keij, Head of Campercontact, ook toelicht: ‘Veel camperaars genieten van de vrijheid van het gaan en staan waar ze willen. Maar hoe weet je waar je kunt overnachten als de drukte bij camperlocaties toeneemt? Om die reden introduceren we een slimme boek- en betaaloplossing. Deze extra functionaliteit stelt onze gebruikers in staat om hun plek, voor dezelfde dag óf in de toekomst, op een veilige en betrouwbare manier te boeken en betalen via de app Campercontact.’