Camperplaatsen op havenplateau Tholen

Campersite.nlCamperaars kunnen komende zomer met hun camper overnachten op het havenplateau in Tholen. Vooralsnog gaat het om een proef voor één zomer.

 

Als de proef succesvol blijkt, richt de gemeente elders op het eiland wellicht nog meer camperplaatsen in. De gemeente komt daarbij tegemoet aan het feit dat campereigenaren liever overnachten op een plaats buiten de reguliere campings.

De proef wordt bewust gehouden in de haven van Tholen, omdat daar ook gebruikt kan worden gemaakt van de faciliteiten van de watersportvereniging. Camperaars kunnen straks gebruik maken van de sanitaire voorzieningen in het clubgebouw van de vereniging en betalen dan tien euro per dag voor een camperplaats. Als ze geen gebruik van de voorzieningen in het clubgebouw willen maken, moeten ze vijf euro per dag gaan betalen. De samenwerking met de jachthaven gaat zo ver dat men de havenmeester het geld wil laten innen.

 

Om onderscheid met een reguliere camping te maken wordt de verblijfsduur beperkt, campers mogen maximaal drie dagen op het havenplateau van Tholen staan. De gemeente gaat binnenkort beginnen met het treffen van de benodigde voorzieningen zoals aansluitingen voor water en elektriciteit.

 

© foto Panoramio