Gemeente Dronten realiseert 15 camperplekken

Campersite.nlDe gemeente Dronten heeft diverse terreinen aangewezen, waarmee totaal 15 camperplekken worden gerealiseerd. De nieuwe plekken komen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.

 

Het gaat weliswaar om een proef van 2 jaar, maar veel andere Nederlandse gemeenten zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen. Na twee jaar zal de gemeente bekijken of de camperplaatsen blijven, en mogelijk ook worden uitgebreid.

UPDATE NOVEMBER 2011: Vooralsnog zijn deze camperplaatsen nog niet gerealiseerd. Het is nog onduidelijk of er, door de  protesten van lokale ondernemers en de RECRON, sprake is van uitstel of afstel.

De locaties van de te realiseren camperplaatsen (met links naar Google Maps):

 

Hier zullen per locatie vijf eenvoudige plekken worden ingericht, zonder elektriciteit en water, welke met borden worden aangegeven.

 

Loswal Elburg / Biddinghuizen

Op het parkeerterrein op de loswal tegenover het voormalige havenhoofd van Elburg, bij de Elburgerbrug, is een populaire parkeer- en overnachtingsplaats voor campers. Naar aanleiding van diverse vragen deelt de gemeente mee dat daar met ingang van 1 april jongstleden alleen mag worden geparkeerd, en niet mag worden overnacht. Dit zal middels een verbodsbord worden aangegeven.

Vanaf 24 augustus 2009 zal deze plek zelfs helemaal gesloten worden!

 

  • UPDATE juni 2010: vooralsnog lijken de camperplaatsen nog niet te zijn gerealiseerd!

  • Zie ook de discussie op Camperforum.nl over dit onderwerp

 

Bron: De Stentor