Camperplaats ’t Rooth en Camping de Sparrenhof uitgeroepen tot Camperlocaties van het Jaar 2022

NKC Camperlocaties van het Jaar 2022

Camperplaats ’t Rooth en Camping de Sparrenhof uitgeroepen tot Camperlocaties van het Jaar 2022

‘t Rooth in Maasbree en de Sparrenhof in Gasselte zijn uitgeroepen tot dé Camperlocaties van het Jaar 2022. NKC reikt de prijs dit jaar voor het eerst uit aan twee camperlocaties – één in de categorie camperplaatsen en een in de categorie campings.

Deze winnaars zijn geselecteerd aan de hand van gebruikersbeoordelingen op de Campercontact-website en app. Alle camperlocaties, zowel campings als camperplaatsen, met meer dan 12 beoordelingen dingen mee naar de prijzen.

Camperlocatie van het jaar

De ‘Camperlocatie van het Jaar’-prijs wordt sinds enkele jaren uitgereikt aan camperlocaties met de beste gebruikersreviews. Met het uitreiken van de prijs hopen NKC en Campercontact het verbeteren van de kwaliteit van camperlocaties te stimuleren.

In principe werkt de competitie zeer eenvoudig. Camperaars laten na hun overnachting een review achter op de Campercontact-app of website, vergelijkbaar met hoe mensen dat doen op apps zoals TripAdvisor of Yelp. Vervolgens selecteren NKC en Campercontact de winnaars op basis van welke camperlocaties de hoogste gemiddelde score hebben gekregen.

SVR Landschapscamping Sparrenhof, Drenthe

NKC Camperlocaties van het Jaar 2022: De Sparrenhof GasselteDe winnende camping is dit jaar de SVR Landschapscamping Sparrenhof in Drenthe. Deze camping behaalde een maximale score van vijf sterren. Dit was, volgens de beoordelaars, te danken aan de royale, groene camperplekken en de prachtige omgeving.

De eigenaren van de Sparrenhof, Claudia en Carlo Hadderingh, zijn blij met de erkenning. “Dat we gewonnen hebben betekent voor ons een extra bevestiging dat onze gasten hebben genoten van hun verblijf en dat is voor ons heel belangrijk”, zo leggen ze uit aan NKC. “In coronatijd hebben veel mensen kunnen ervaren hoe mooi Nederland is en met name Drenthe. We merken dat er veel vraag is naar plaatsen. We hebben zin om het seizoen te starten en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen.”

‘t Rooth in Maasbree

Camperlocaties van het Jaar 2022 't Rooth MaasbreeDe prijs voor de beste camperplaats van 2022 ging naar ‘t Rooth in Maasbree. ‘t Rooth had volgens gasten een mooie, stille omgeving en opvallend nette faciliteiten. Daarnaast waren camperaars zeer te spreken over de gastvrije eigenaren.

Opvallend genoeg bestaat camperplaats ‘t Rooth pas één jaar. Als ‘jonge’ camperplaats in de prijzen vallen is een flinke prestatie. Eigenaren Jamie en Bart zien de prijs dan ook als een beloning voor hun harde werk. “We zijn afgelopen jaar met veel enthousiasme begonnen aan dit avontuur en dus nieuw in deze sector. Voor ons betekent het dan ook erg veel dat we gewonnen hebben. Iedere mooie review was een compliment op zich. En dit is de kers op de taart.”

Buitenland

Overigens is er niet alleen naar camperlocaties op Nederlandse bodems gekeken. Ook camperplaatsen en campings in populaire vakantielanden (België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) vielen in de prijzen:

– België: Camperplaats ‘t Meikensbos en Camping Frankental

– Duitsland: Camperplaats Am Rpapenfelsen en Campingpark Lug ins Land

– Frankrijk: Camperplaats Le Bénardier en Camping Verte Rive

– Italië: Camperplaats Area Camper Kartodromo Matera en Agriturismo L’Urteia

– Spanje: Camperplaats La Signatura en Cáceres Camping Cat.1.

Bron: NKC
Foto’s: Campercontact