Camperplaats Berghuisplein Kampen

Campersite.nlEr was in de gemeente Kampen nogal discussie over de camperplaats aan het Berghuisplein. Door de fraaie locatie vlakbij het historische centrum van de Hanzestad, was de camperplaats regelmatig overvol zodat ook de belendende parkeerplaatsen vaak door campers in beslag werden genomen.

 

De gemeente Kampen heeft daarom een aantal opties in overweging genomen en laten onderzoeken. Daarbij is ook een verplaatsing van de camperplaats ter sprake geweest.

Deze week heeft het College van B&W de knoop doorgehakt en besloten dat de camperplaats niet zal verhuizen maar gewoon op het Burgemeester Berghuisplein blijft. Het gedeelte voor de campers krijgt een capaciteit voor 25 campers en zal worden afgescheiden van de parkeerplaats. Bovendien zal de gemeente een kleine vergoeding, mogelijk tussen de 7,50 en 10 euro, voor een overnachting gaan vragen.

 

Vooralsnog betreft dit een tijdelijke maatregel voor een periode van 5 jaar. Eind oktober zal de gemeenteraad zich over het collegevoorstel beraden. Omdat dit ook een wijziging van het bestemmingsplan betreft kan het nog wel een hele tijd duren voordat het plan is gerealiseerd.