Campermeubilair ook bij de bouwmarkt te koop

Campermeubilair ook bij Hornbach bouwmarkt

Campermeubilair ook bij de bouwmarkt te koop

De bouwmarkten gaan de recreatiebranche steeds meer te ontdekken. En dat gaat verder dan wat campingstoelen en luchtbedden.

De Duitse bouwmarktorganisatie Hornbach verkoopt sinds kort zelfs bouwsets voor modulaire interieurs voor buscampers. Helaas nog niet in de Nederlandse vestigingen maar je kun ze wel in Nederland laten bezorgen.

Andere bouwmarkten

Ook andere buitenlandse bouwmarkten inrichtingen zien wel brood in het verkopen van spullen voor de recreatiebranche. Zo kun je bij veel vestigingen van de Zweedse Biltema bouwmarkten terecht voor een flink aantal watersportartikelen. De Duitse Bauhaus bouwmarkten hebben de watersporters ook ontdekt, daar zie je sinds een tijdje steeds meer ‘Nautic’-afdeling opduiken, met een groeiend assortiment voor de watersporter. Maar Bauhaus heeft ook interessante producten voor mensen die zelf hun camper in willen richten. Op de houtafdeling vind je daar vaak het ‘Banova Ply’, een lichtgewicht multiplex variant met balsa-kern. En ook ‘Garnica Ultralight’, een lichtgewicht sandwichpaneel met populier multiplex buitenlagen en een polystyreen kern is er sinds kort in verschillende diktes verkrijgbaar.

Campermeubilair bij Hornbach

Maar wat Hornbach biedt, is voor mensen die zelf hun buscamper willen inrichten wellicht veel interessanter. Deze bouwmarktorganisatie biedt sinds kort bouwsets voor modulaire camperinrichtingen. Deze zijn bedoeld voor de vooral in Duitsland steeds populairder wordende buscampers. Met de bouwsets die Hornbach sinds kort in het assortiment heeft, kun je in no-time een personenbus of bestelwagen voorzien van een eenvoudige camperinrichting. Daarmee voldoet hij nog niet voor het zogenaamde camperkenteken maar de bouwsets helpen je wel een eind op weg.

Buidify

De bouwsets kun je op de Duitse website van Hornbach vinden bij het huismerk ‘Buildify’. Ze bestaan uit gefreesde berkenmultiplex panelen die je eenvoudig in elkaar kunt steken. Hornbach heeft verschillende elementen, die geschikt zijn voor de meest voorkomende bestelwagens zoals de Fiat Ducato, Mercedes Sprinter alsmede de VW Crafter, T5 en T6. Er is een achterste opbergbox met bedfunctie en lades in twee verschillende hoogtes. Ook is er een bed- en opbergboxsysteem dat in de lengterichting wordt gemonteerd en daardoor veelzijdiger kan worden geplaatst. De vorm en uitsparingen zijn zo ontworpen dat de elementen precies in de voertuigen passen. Ook heeft de bouwmarkt op de website uitgebreide instructies geplaatst, inclusief video’s.

Voor 1000 à 1500 euro heb je in ieder geval een begin

De prijs is uiteraard aantrekkelijker dan kant-en-klare modules, al lijken ze ook niet zo heel goedkoop. De afzonderlijke modules kosten rond de 500 euro. Voor de meeste buscampers zijn twee of drie elementen voldoende, zodat je voor 1000 à 1500 euro een aardig begin van de camperinrichting hebt. Dat is nog steeds een heleboel geld maar het scheelt de zelfbouwer wel ontzettend veel tijd, en ergernis als het eeuwige ‘passen en meten’ toch niet het gewenste resultaat oplevert.

De bouwsets bestaan alleen uit de multiplex onderdelen, je moet er dus nog wel de nodige ‘hardware’ zoals scharnieren, greepjes, uittrekelementen en schroeven bij kopen. Die worden in de Duitse webshop van Hornbach netjes bij de bouwsets vermeld; ook de constructie-instructies zijn inbegrepen. Ook kun je bij Hornbach de benodigde dempings- en isolatiematerialen kopen. Het multiplex is onbehandeld dus de elementen kunnen in een kleur naar keuze worden afgewerkt. Voor zover wij kunnen zien levert de Duitse webshop van Hornbach ook naar adressen in Nederland.

Like dit artikel
Tweet dit artikel