CamperfiXX is importeur Austops slaaphefdaken

Austops slaaphefdak

Austops slaaphefdaken zijn voortaan verkrijgbaar bij Camperfixx.

Eén van de grootste leveranciers van slaaphefdaken is de Engelse firma Austops. Dit bedrijf levert ongeveer 1000 slaaphefdaken per jaar voor de Volkswagen T5/T6 en Opel Vivaro/Renault Trafic bestelbussen.

Deze slaaphefdaken zijn verkrijgbaar voor zowel de korte als voor de lange versies van deze wagens. Camperfixx, ook bekend van de inbouwunits waarmee je snel en makkelijk een busje om kunt bouwen naar camper, meldt dat het importeur en installateur van Austops is geworden.

Een slaaphefdak is een hefdak, waarin ook een bed is gemonteerd. In dat geval kan het slaaphefdak inclusief een bedbodem en matras worden geleverd. Als het bed in de hoogste stand is, bevindt de matras zich op dakhoogte waardoor je er voldoende ruimte boven hebt om te kunnen slapen. Als het bed niet wordt gebruikt, kun je het bed middels telescoopveren omhoog duwen zodat je de extra stahoogte van het hefdak optimaal kunt benutten.

Austops slaaphefdakHet dakpaneel van het slaaphefdak is standaard voorzien van elektrische bedrading zodat het aanleggen van verlichting eenvoudig kan worden gerealiseerd. Dankzij een isolatielaag van 20 mm is het paneel ook zeer goed geïsoleerd.  Door de goede ventilatiemogelijkheden wordt condens tot een minimum beperkt. Standaard worden de Austops slaaphefdaken geleverd met een tent van grijs 280 grams tentdoek. Optioneel zijn er nog diverse andere kleuren leverbaar zodat het doek van slaaphefdak altijd goed past bij de kleur van de camper.

De importeur, Camperfixx, kan de daken op korte termijn leveren en ook inbouwen. De montage is overigens vrij eenvoudig, zodat handige doe-het-zelvers het ook zelf zouden kunnen doen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel