Algemeen

Merk Mercedes-Benz
Model Sprinter
Uitvoering Buscamper
Bouwjaar 2013
Transmissie Handgeschakeld
Brandstof Diesel
Vermogen 163 pk
Kilometerstand 170.500 km
Euro-klasse 5
Aantal gordels 3
Aantal slaapplaatsen 2
Aantal bedden 1

Opties en accessoires

Onderstel/cabine
ABS Airbag(s) Audioinstallatie Cabine airco Centr. deurvergr. afstandsb. Cruisecontrol Elektr. bedienbare ramen Elektr. bedienbare spiegels Lichtmetalen velgen Navigatie
Parkeersensoren Start en stop Startonderbreker Stuurbekrachtiging
Techniek en veiligheid
Gaslekdetector Lader Omvormer Reservewiel Reservewiel-beugel Rookmelder Serviceluik Zonnepaneel
Keuken
Boiler Koelkast Ladekast Uitschuifbaar werkblad Vriesvak
Exterieur/Interieur
Bagageruimte Huishoudaccu Leeslampjes Verduistering cabine
Verwarming
Ultraheat Winterisolatie
Sanitair
Los toilet / Porta Potti Schoonwatertank (vast)
Slaapcomfort
Lattenbodem Matras traagschuim

Gewichten en maten

Totale lengte 591 cm
Breedte 199 cm
Hoogte 270
Stahoogte 190 cm
Leeggewicht 2847 kg
Max. toelaatbaar gewicht 3500 kg

Indelingen

Bed
Dwarsbed Lengtebed
Zit
Dubbele standaardzit Kleine zit
Keuken
Middenkeuken

Bedden

Deze camper biedt comfortabel plaats aan 2 personen, met 1 bedden, zodat u kunt genieten van een ontspannen nachtrust tijdens uw reis.

2-persoonsbed 160 cm x 200 cm

Wat vertelt de aanbieder over deze camper?

Schitterende buscamper op Mercedes Benz Sprinter 316 CDI i 4x4 look.
Deze buscamper biedt een slaapplek aan 2 volwassenen. Als volwassene heb je de luxe van een bed van 140×200 cm of zelfs 160×200 cm. Deze is in de lengte van de bus gerealiseerd. Het bed bestaat uit een vast gedeelte en een gedeelte dat over de zitplaatsen schuift. Heb je de lengte van 200cm niet nodig, dan is het ook mogelijk om in de breedte van de bus te slapen op een matras van 140×175 cm.
In de deuropening is het ‘kookeiland’ gepositioneerd, uitgerust met een ingebouwde inductiekookplaat
met 2-gebieden (max 2800w) en een 12v Dometic compressorkoelkast met een inhoud van 50 liter en een vriesvak van 7 liter. Keukengerei berg je makkelijk op in de besteklade en opberglade.
In de deuropening is de kast voorzien van een 220v en 12v aansluitingen, zodat je buiten gemakkelijk een elektrische grill aansluit of je telefoon oplaadt. Daaronder is een handig vak voor het opbergen van bijvoorbeeld slippers of schoenen. Aan de overzijde van het kookeiland is de kitchenette geplaatst. In het royale werkblad van 95×52 cm is een grote spoelbak (40x30x19cm) ingebouwd en complimenteren de zwarte keukenmengkraan met uittrekbare uitloop/handdouche. De kitchenette is verder voorzien van 5 lades, waarvan 1 ruimte biedt aan het Porta Potti chemisch toilet. Aan de zijkant is een 220v stopcontact aanwezig en een 10 liter afvalemmer binnen handbereik opgehangen. In de garage bevindt zich de design
handdouche met mengkraan. Hiermee kun je je buiten comfortabel douchen of een fiets of surfplank schoonspuiten.
De buscamper is voorzien van twee comfortabele zitplaatsen met kussens op het zitvlak en de rug. Het
tafelblad komt tevoorschijn vanonder het bed. Een fijne plek om te eten, te ontspannen of te werken.
Naast de ruime bovenkast (160x35x40) met 3 klepdeuren, bevinden zich onder de zitplaatsen opberglades. Alle lades in deze camper zijn voorzien van soft-closeladegeleiders. Boven de cabine is een grote opbergruimte en in de cabine is onder de bijrijdersbank ruimte voor het opbergen van spullen en/of het plaatsen van een kluis. Achterin de garage is veel ruimte voor bagage, welke veilig is vast te zetten doormiddel van spanbanden en de D-ringen in de vloer. Heb je behoefte aan een kinderbed, dan is dat bij te plaatsen.
Deze Mercedes Sprinter Camper is volledig geïsoleerd : de wanden, deuren en het plafond met 40mm Isovlas en de vloer met maar liefst 20mm PIR-isolatieplaten. Dit houdt de warmte buiten in de zomer en
binnen in de winter. Om het binnenklimaat verder te reguleren zijn 2 Maxxfan Deluxe ventilatoren geïnstalleerd. Deze zijn gemakkelijk te bedienen met de afstandsbedieningen. Door de ene ventilator lucht te laten aanvoeren en de andere te laten afvoeren, krijg je een maximale luchtverplaatsing van 26m3 per minuut. Voor de beeldvorming: de inhoud van de bus is nog geen 12m3.
Voor de frisse momenten is een elektrische verwarming in de plint van het kookeiland geïnstalleerd.
De gehele camper is voorzien van energiezuinige en dimbare ledverlichting. De verlichting in het plafond is te bedienen via de hoofdschakelaar op het keukeneiland. Dat is gemakkelijk bij het betreden of verlaten van de bus. De ledverlichting onder de bovenkast geeft extra licht op het werkblad. Beide zijn separaat te bedienen via één en dezelfde afstandsbediening. Aan beide zijden van het bed zijn led leeslampen geplaatst. Deze beschikken ook over een USB-aansluiting voor het opladen van telefoons/tablets
Het watersysteem met drukpomp voorziet de keukenmengkraan en buitendouche van koud en warmwater. De bron is een 45 liter schoonwatertank, welke in de camper is geplaatst. Hierdoor is het water beschermd tegen vorst bij reizen in het voor- en najaar. Het warm water wordt verzorgd door een 10 liter elektrische boiler die zowel op 12v(25A, 300W) alsook 220v (4,2A, 1000W) werkt. De temperatuur is variabel in te stellen van 30-70 graden celcius. Een vuilwatertank is optioneel te installeren.
De zeer uitgebreide en ‘state-of-the-art’ Victron installatie maakt het mogelijk om zelfvoorzienend te reizen.
In de basis beschikt het systeem over 2 lithium 100Ah Smart accu’s. In vergelijking met AGM-accu’s hebben deze lithium accu’s een veel langere levensduur (AGM 1500 laadcycli en lithium 25.000 laadcycli). Daarbij zijn de lithium accu’s tot wel 95% te ontladen en scheelt het de helft in gewicht. De accu’s worden geladen via de dynamo, tijdens het rijden met de Mercedes Sprinter, de 320 watt zonnepanelen op het dak of door de camper aan te sluiten op een walstroomvoorziening. Om deze camper te voorzien van 220v is een
3000VA Multiplus lader/omvormer geïnstalleerd. Deze beschikt over de unieke PowerAssist functie waardoor enerzijds de overbelasting van de walstroomaansluiting of accu wordt voorkomen en anderzijds de uitgangsspanning van de walstroomvoorziening wordt vergroot door middel van de accu. Dit is met name handig omdat campings vaak over een 6a aansluiting beschikkenen hierdoor kun je met gemak op inductie koken. Door middel van het GX Touch multi-functioneel scherm en de CerboGX systeembewaking krijg je inzicht in het systeem en pas je in een oogwenk instellingen aan. De gehele installatie is ook te beheren via een bluetooth verbinding en de VictronConnect-app.
Deze unieke 2-persoonscamper is nieuw gebouwd (2022) op een Mercedes Sprinter L2H2 van bouwjaar 2013 met slechts 167.000 km op de teller. De prijs-kwaliteit van deze basis is een perfect uitgangspunt voor het realiseren van een rijk uitgeruste en betaalbare camper. Het lage aantal kilometers biedt de mogelijkheid om nog vele jaren plezier te hebben van deze unieke 2-persoonscamper.
De Mercedes Sprinter staat bekend om zijn comfortabele rijgedrag. De 2,1-liter viercilinder CDI heeft 163 pk (360 Nm), 6 versnellingen en voldoet aan de Euro 5 norm. De basisuitrusting van de Mercedes Sprinter:
  • Half-leder interieur
  • Airco
  • Cruise Control
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Achteruitrijcamera
  • Elektrisch verstelbare buitenspiegels
  • Elektrische ramen
  • Centrale deurvergrendeling
  • Apple Carplay en Android auto navigatie autoradio (DAB+ voorgeprogrammeerd)
  • Reservewiel op de achterdeur
De 18-inch lichtmetalen velgen zijn voorzien van nieuwe Continental VANContact Camper 255/55 R18 all-season banden. Deze zijn zowel sportief als energiezuinig en hebben perfecte rijeigenschappen op nat wegdek. Wil je nog meer naar een 4×4 look, dan is het ook mogelijk om de camper te voorzien van stalen velgen met BF Goodrich all-terrain banden.

De camper kan tegen meerprijs worden geleverd inclusief 12 maanden Premium-garantie via CarGarantie. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

'Vertrouwd, Veilig, Verzorgd'
Bent u enthousiast over deze camper en wilt u meer informatie, foto's of een bezichtiging en een proefrit? Neem dan contact op met Jeroen Last via 046-2340304 of jlast@campermakelaar.nl.

Vanzelfsprekend is iedere camper gecheckt, inclusief een vochtmeting en kenteken-check.

Op alle overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van Campermakelaar.nl van toepassing. Deze zijn in te zien op onze website.

*Uiteraard besteden wij uiterste zorg aan de correctheid van de gegevens in onze advertenties. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Fouten en wijzigingen voorbehouden.*
Lees meer

Contact

Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI buscamper

Campermakelaar Limburg

Twentestraat 9

6137 KC, Sittard ()

Nederland

Stel een vraag over deze camper

Verstuur
Verzeker uw Caravan bij Aveco Verzekeringen