Knaus Sun Liner 800 VERKOCHT

Diesel Automaat 2009 65.962 km
Verkocht

Aangeboden door World Next Door Campermakelaar

Algemeen

Merk Knaus
Model Sun Liner
Uitvoering Integraal
Bouwjaar 2009
Transmissie Automaat
Brandstof Diesel
Vermogen 158 pk
Kilometerstand 65.962 km
Euro-klasse 4
Aantal slaapplaatsen 5

Gewichten en maten

Totale lengte 860 cm
Breedte 230 cm
Hoogte 300
Stahoogte 200 cm
Leeggewicht 4080 kg
Max. toelaatbaar gewicht 5000 kg

Wat vertelt de aanbieder over deze camper?

Het is mogelijk om een bestaande camper rolstoeltoegankelijk om te bouwen

Het verhaal achter de Dream Force 1…

In 2001 maakten mijn man Gerrit en ik (Ingrid) samen met onze 2 zoons een droomreis naar Nieuw Zeeland. Het reizen met een camper was een openbaring, het paste zo helemaal bij ons dat we enkele jaren later op zoek gingen naar een eenvoudige maar wel ruime camper, dat laatste in verband met Gerrit’s lengte van 1.92.

We vonden een al wat oudere maar heel charmante zelfbouwcamper in Scandinavische stijl met de naam Elkapsling er op. Deze camper bracht ons probleemloos naar meerdere landen in Europa met als hoogtepunt een trektocht door Noorwegen.

Het was onze bedoeling om rond 2010 ons bedrijf in hondenvoeding te verkopen en kleiner te gaan wonen om de wintermaanden met de camper in Zuid Europa door te brengen. In augustus 2009 stond de Elkapsling ‘gepakt en gezakt’ klaar voor een vakantie richting Frankrijk toen het noodlot onbarmhartig hard toesloeg. Bij een eenzijdig fietsongeval raakte Gerrit ernstig gewond, hij brak 3 nekwervels met uiteindelijk een hoge incomplete dwarslaesie tot gevolg. Na 10 maanden revalideren in een kliniek kwam Gerrit naar huis. Nog maar 62 jaar oud was hij volledig rolstoel- en zorgafhankelijk. Dan moet er op alle fronten flink ‘geschakeld’ worden met aanpassingen, hulpmiddelen etc. Toch lukte het om, met behulp van de beide zoons, het nodige te ondernemen met onze aangepaste rolstoelbus. Bij de reizen die we maakten, met als hoogtepunt een trektocht door Schotland, liepen we vooral tegen het probleem op dat ‘rolstoeltoegankelijk‘ nogal eens gebaseerd was op lichte duwrolstoelen en mensen die nog zelf hun armen konden gebruiken. Ook het steeds weer moeten in- en uitladen van alle noodzakelijke spullen was erg belastend voor ons allemaal.

Vanuit deze ervaringen vroegen we ons af of het mogelijk zou zijn om een bestaande camper rolstoeltoegankelijk om te bouwen.

Uitgaande van de maten van de inmiddels verkochte, Elkapsling, had ik al snel op schaal een plattegrond gemaakt van alles wat we nodig zouden hebben. Bij World Next Door in Lelystad vonden we in oktober 2015 een Knaus Sunliner waar mijn ‘ontwerp’ bijna tot op de centimeter in leek te passen. Dat het prachtige interieur van de camper, op keuken en bovenkastjes na, helemaal gestript moest worden, deed wel even zeer maar het diende een hoger doel natuurlijk. De inbouw bleek een mega-klus met als allerlastigste het passend krijgen van de rolstoellift. Pas 2 jaar later in oktober 2017 konden we ons eerste uitstapje maken en ontdekten dat alles inderdaad ‘klopte’…



De camper kreeg de naam Dream Force 1

en zorgde in 2018 voor een regelrechte droomreis…4000 kilometer door 6 landen…Ook in 2019 lukte het om meerdere kleine uitstapjes en 1 grote reis te maken, maar in 2020 legde Corona de wereld plat en bleef de camper in de garage. In 2021 was nog een lang weekend mogelijk, maar daarbij werd duidelijk dat voor mij als mantelzorger niet alleen de jaren (78 lentes inmiddels) maar ook de intensieve zorg (te) zwaar ging wegen..

 

De Dream Force 1 ging terug naar World Next Door in Lelystad

in de hoop (en het vertrouwen) dat een eventuele nieuwe eigenaar hetzelfde als wij zou gaan ervaren.
Beperkingen kun je niet opheffen, maar deze camper zal je actieradius en reiscomfort een dermate grote ‘boost’ geven dat je ze minder voelt…


Dream Force 1….maak het waar…(gelukkig hebben wij de foto’s nog…)!


Inmiddels is de Dream Force 1 door World Next Door verkocht.          
Lees meer

Contact

Knaus Sun Liner 800 VERKOCHT

World Next Door Campermakelaar

Spuiweg 2

8243 PW, Lelystad (Flevoland)

Nederland

Stel een vraag over deze camper

Verstuur
Verzeker uw Caravan bij Aveco Verzekeringen