Met de camper van Düsseldorf naar Peking

Zijderoute camper

In het kader van de All-In Caravaning Beijing met de camper naar Peking

DÜSSELDORF – Je zult de mogelijkheid maar hebben, om met de camper langs de beroemde Zijderoute naar Peking te reizen. Die mogelijkheid is weggelegd voor zo’n kleine 40 camperaars, die deze tocht in het kader van de Caravan Salon Düsseldorf en de All-in Caravaning Beijing volbrengen

De reis voert de camperaars door 9 landen. De reisafstand bedraagt maar liefst 13.000 kilometer. De tocht, die 10 weken duurt, voert de deelnemers door negen landen bijna naar de andere kant van de wereld.

All-in Caravaning Beijing

Twaalf van hen begonnen vorige week in Düsseldorf aan deze enerverende rit, die voor veel camperaars misschien ook wel iets te veel van het goede is. De rit van Düsseldorf naar Peking wordt door de Caravan Salon georganiseerd omdat de organisatie van deze beurs een samenwerkingsverband heeft met de Chinese tegenhanger, de ‘All-in Caravaning Beijing’, en de goede band tussen deze twee beurzen wil benadrukken.

De eerste 12 van de totaal 21 campers zijn op 18 april vertrokken van het beursterrein in Düsseldorf Totaal zullen er 39 mensen aan de rit deelnemen aan deze monstertocht. De deelnemers komen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Zijderoute

De route naar de All-inn Caravaning in Peking voert de deelnemers van Düsseldorf over Berlijn, Warschau, Vilnius, Riga, Moskou. Via de Wolga gaan ze langs de legendarische zijderoute van west naar oost. Onderweg worden de reizigers getrakteerd op een overdaad aan cultuur maar zullen soms ook door bijna eindeloze woestijnen en indrukwekkende bergebieden rijden. Bij Kazachstan komen ze in Azië aan. Onderweg doen ze ook pareltjes als Chiwa, Buchara en Samarkand aan, echte “uit 1001 nacht sprookjes” steden. In Oezbekistan staan Tasjkent en het prachtige Fernganadal op het programma, om vervolgens de woeste bergen van Kirgizië te doorkruisen. De oude karavanserai van Tash Rabat, op een hoogte van 3300 meter, is het laatste stukje van de voormalige Sovjet-Unie dat de reizigers zien voordat ze in de Volksreplubliek China aankomen.

Cultureel programma

In China zullen ze zo’n 10 dagen in de regio van Xinjiang verblijven voor een cultureel programma. Daarna gaan ze over de Trans Taklamakan route langs de hellingen van de noordelijke Himalaya en de Tarim vallei. Hier zal de groep ook de “desert of no return” oversteken over een zwevende asfaltweg. Dit is één van de meest ambitieuze wegenbouwkundige projecten van China.

Caravan Salon Düsseldorf 2017

De 56e Caravan Salon Düsseldorf vindt plaats van 26 augustus tot en met 3 september. De pers- & vakdag is op 25 augustus.

Foto’s: © Messe Düsseldorf/ctillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel