Caddy V hefdak van Zooom zorgt voor een zee aan ruimte

Caddy V hefdak van Zooom voor VW Caddy Maxi

Caddy V hefdak van Zooom zorgt voor een zee aan ruimte

We zien dat er steeds meer variatie komt bij de buscampers. Logisch, want deze zijn populairder dan ooit en dat is nog wel even het geval. Vroeger hadden we vooral de kleinere buscampers op basis van de VW Transporter en de grotere op basis van de Fiat Ducato en dergelijke.

Niet zo lang geleden kwam daar nog een kleiner formaat bij, op basis van bijvoorbeeld van de Citroën Spacetourer of Opel Zafira. Daarnaast zijn de nóg kleinere ‘minicampers’ in opmars. Deze worden gebouwd op basis van de allerkleinste bestelwagens, zoals de VW Caddy.

Vooral voor sportievere kampeerders

Die minicampers zijn gezien het formaat vooral bedoeld voor de wat sportiever ingestelde camperaars en kampeerders. Dat komt mede doordat deze campertjes meestal geen hefdak hebben.

Maar met het stijgen van de populariteit van die minicampers zien we dat er ook voor deze campers steeds meer hefdaken op de markt komen. Een mooi voorbeeld is de eind vorige maand gepresenteerde Mercedes EQT Marco Polo. En nu introduceert het in het Duitse Merching gevestigde ‘Reisefahrzeuge Manufaktur Zooom’ een nieuw hefdak voor de Volkswagen Caddy.

Caddy V hefdak

Waar het hefdak van de Mercedes EQT Marco Polo mooi vlak en in geklapte toestand amper zichtbaar is, is het hefdak van Zooom duidelijk anders. Dit hefdak zorgt voor een behoorlijke ‘bult’ op het dak van de Caddy. Dat is uiteraard minder fraai om te zien maar zorgt wel voor wat extra ruimte. En daar is het natuurlijk wel om te doen. Het ‘Caddy V’ hefdak, dat overigens alleen geschikt is voor de vijfde generatie van de VW Caddy, maakt de auto 1,95 meter hoog.

Als je het hefdak uitklapt, geeft het wel een heleboel extra ruimte. Zo beschik je dan over meer dan twee meter stahoogte. En ook over twee extra slaapplaatsen. Ideaal dus als je een VW Caddy tot camper om wilt bouwen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zogenaamde campermodules.

Als je dit twee extra slaapplaatsen met een ligvak van 215 x 125 cm niet gebruikt, kun je de lattenbodem gewoon wegschuiven.  De Airtex tent van het hefdak heeft drie vensters met muskietengaas. Je kunt het polyester Caddy V hefdak in verschillende kleur krijgen. Maar de inbouw van het 30 à 40 kilo wegende hefdak kan alleen de werkplaats van Zooom in Merching worden ingebouwd.