Breid je buscamper uit met een bustent

BustentIdeaal, zo’n buscamper, lekker compact en wendbaar, maar qua leefruimte is zo’n busje vaak wel wat krapjes. Om wat extra leefruimte bij je camper te realiseren zou je kunnen overwegen om een bustent aan te schaffen. 

Daarmee heb je net die extra ruimte om droog en beschut te zitten of wat spullen op te bergen.

Ruimte, comfort, en privacy

BustentOmdat buscampers soms ook zo laag zijn dat je geen normale luifel of voortent kan gebruiken, zijn bustenten daarom vaak wat hoger dan de buscamper zelf uitgevoerd.

Afhankelijk van het model wordt de leefruimte van je camper er ongeveer door verdubbeld. Een bustent biedt verder dezelfde gebruiksmogelijkheden als een normale voortent, zoals ramen en deuren die je middels een ritssluiting kunt openen en sluiten.

Bovendien biedt een buscamper, zeker met geopende schuifdeur, niet echt veel privacy. Een bustent die aan de zijkant van de camper wordt geplaatst, schermt het interieur van je camper wat meer af voor nieuwsgierige blikken.

Verhoogd

Bustent

Bustenten hebben over het algemeen een eigen frame of constructie om de tent wat hoger dan de buscamper te maken. Dit omdat de camper, of althans de deuropening daarvan, vaak vrij laag is.

Dat frame is vaak net zo opgebouwd als een boogtent, met gebogen glasfiber of aluminium stokken, of zelfs in een oppompbare uitvoering. Daarbij is de bustent voorzien van strips en/of stroken om de tent goed tegen de bus aan te laten sluiten.

Dagje sightseeing? De bustent kan gewoon blijven staan!

BustentVeel bustenten kun je, als je met de camper een dagje van de camping bent, lekker op de camping laten staan en er ook wat spullen in opbergen zodat je niet met een volle camper op pad hoeft. Vooral op campings zonder genummerde/gereserveerde plaatsen is dat ook een goede manier om je kampeerplaats bezet te houden..

Als je met je camper steeds een aantal dagen op één camping verblijft en van daaruit de omgeving verkent, dan kan een voortent een praktische en comfortabele oplossing zijn.

Houdt er wel rekening mee dat het opzetten wat tijd kost, en dat je dus wat minder snel klaar bent bij aankomst en vertrek.

Let op!

Op een camperplaats is het (lang) niet altijd mogelijk en/of toegestaan om een luifel, en zeker geen voortent of bustent, op te te zetten. Dat wordt beschouwd als “kamperen”, en daarvoor kun je natuurlijk het beste een camping opzoeken.

Voortenten voor andere campers

Heb je geen buscamper, maar een alkoof of (semi-)integraal camper? Ook daar zijn prima voortenten voor te krijgen.
Ook een luifel kan u veel plezier bezorgen tijdens uw vakantie.

Bustent

Bustent