Bürstner voegt compacte buscamper Copa toe aan leveringsprogramma

Bürstner Copa buscamper

Bürstner voegt compacte buscamper Copa toe aan leveringsprogramma

Bürstner slaat dit jaar, evenals de andere merken van de Erwin Hymer Group, de Caravan Salon in Düsseldorf over. Maar dat wil niet zeggen dat de Duitse caravan- en camperproducent geen noviteiten heeft.

Een van de meest interessante nieuwtjes bij Bürstner is de uitbreiding van het programma buscampers. Deze voertuigen zijn de laatste tijd ook zo populair, dat ze bijna niet aan te slepen zijn. Eerder dit jaar voegde Bürstner daarom al de Aliseo buscamper aan het programma toe. Er komt nu ook een compacte buscamper bij, de Copa.

In tegenstelling te de andere buscampers van de Duitse producent wordt de Copa niet op een Fiat Ducato gebouwd, maar op de compacte Ford Transit Custom. Logisch, want de achterliggende gedachte achter de Copa is dan ook geheel anders. De Bürstner Copa is bedoeld als veelzijdig vrijetijdsvoertuig. Je kunt hem als camper gebruiken, voor het dagelijkse vervoer én voor alles wat je in je vrije tijd doet.

Compact en wendbaar

Dankzij de compacte afmetingen is hij lekker wendbaar en rijdt hij bijna als een normale personenauto. Hij heeft ook geen verhoogd dak maar een hefdak. De hoogte is daardoor beperkt zodat hij ook in de meeste parkeergarages past. Bovendien zorgt dat hefdak ook voor een lagere lichtweerstand, wat zich weer vertaalt in een gunstiger brandstofverbruik.

De Bürstner Copa heeft standaard een 130 pk Euro 6d-Temp motor, maar is optioneel ook een sterkere motor met 185 pk verkrijgbaar. Naast de op de foto’s getoonde Hokkaido-Orange kleur is hij ook leverbaar in Frost Weiss (de standaardkleur), Polar-Silber (zilvergrijs), Chroma-Blau (blauw) en het. Zoals iedere moderne auto is ook de Bürstner Copa uitgerust met airco, infotainment en diverse hulpsystemen.

Als camper, vrijetijdsauto en voor dagelijks gebruik

De Copa is voorlopig beschikbaar in één indeling, maar die is wel heel veelzijdig. Van 6-persoons personenbusje tot camper, en alles er tussenin. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door het variabele railsysteem voor de slaapbank (waarvoor je het Holiday-pakket moet bestellen) en de afzonderlijke stoelen, waardoor ook in de standaarduitvoering de bestuurders- en bijrijdersstoelen kunnen worden gedraaid. De Bürstner Copa heeft een 40-liter watertank, een 40-liter vuilwatertank en een 2,75 kg gasfles om te koken. Verder heeft de Copa ook een functionele keuken met kook-spoelbakcombinatie en een aansluiting voor een buitendouche.

Als optie kun je er ook een 2 kW-dieselverwarming en 40 liter compressorkoelbox bestellen. Wie daarnaast ook de Camper Box bestelt, ontvangt ook een campingtafel met twee stoelen, serviesgoed, bestek, een set wiggen, stroomkabel en een bustent. Dit pakket richt zich vooral op beginnende camperaars. De Bürstner Copa is vanaf voorjaar 2021 bij de Bürstner-dealers verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel