Britse camperbouwers zetten de toon met elektrische VW ID.Buzz camperbusjes

voorbeelden van elektrische VW ID.Buzz camperbusjes

Britse camperbouwers zetten de toon met elektrische VW ID.Buzz camperbusjes

De markt van elektrisch aangedreven camperbusjes is nog in volle ontwikkeling, maar twee Britse bedrijven hebben een flinke stap vooruit gezet door hun eigen unieke draai te geven aan de Volkswagen ID.Buzz. Deze elektrische camperbusjes, genaamd de Love ID.Buzz Camper en de Solarized Dvan, tonen aan dat de elektrische revolutie in de camperwereld niet langer een toekomstdroom is.

Love Campers en TC Conversions hebben beide hun wortels in de Britse campercultuur en zijn gespecialiseerd in het aanpassen van voertuigen voor de kampeerindustrie. Hun benadering van de VW ID.Buzz is echter totaal verschillend, wat resulteert in twee unieke camperbusjes met hun eigen karakteristieken.

Voor de milieubewuste kampeerder: Solarized Dvan

TC Conversions heeft de VW ID.Buzz getransformeerd tot de Solarized Dvan, een camperbusje dat duurzaamheid en zelfvoorziening hoog in het vaandel draagt. De camper is uitgerust met een zonnepaneelsysteem van 1.500 watt, waarmee de accu van de camper deels kan worden opgeladen om de actieradius te vergroten.

In de Solarized Dvan vinden we innovatieve functies zoals een slimme opbergruimte voor fietsen en andere items, en een uitschuifbare keuken met een inductiekookplaat die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Retro vibes ontmoeten de toekomst: Love ID.Buzz Camper

Love Campers daarentegen, een bedrijf dat bekend staat om zijn transformaties van klassieke Volkswagen busjes, heeft de nostalgische charme van de oude VW’s gecombineerd met de technologische vooruitgang van de ID.Buzz. Het resultaat is de Love ID.Buzz Camper, een camperbusje dat je terugvoert naar de hippietijd, maar je toch van alle moderne gemakken voorziet.

In het interieur van de Love ID.Buzz Camper vinden we een modulair ontwerp dat flexibel kan worden aangepast. Een zitbank die verandert in een tweepersoonsbed, een uitschuifbare keuken en zelfs een draagbaar chemisch toilet en een buitendouche voor extra gemak op de camping.

Twee paden, één bestemming

Ondanks de verschillen in hun benadering, hebben Love Campers en TC Conversions één gemeenschappelijk doel: het creëren van camperbusjes die zowel comfortabel als milieuvriendelijk zijn. Beide modellen laten zien dat de VW ID.Buzz een uitstekende basis biedt voor dit doel.

Beschikbaarheid en prijzen

Beide modellen zijn momenteel nog in de conceptfase en zullen naar verwachting binnen enkele jaren op de markt komen. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar gezien de specificaties en het feit dat ze zijn gebaseerd op de Volkswagen ID.Buzz, die allesbehalve goedkoop is, kunnen we verwachten dat ze in het hogere prijssegment zullen vallen.

De kracht van een elektrische aandrijflijn

Zowel de Love ID.Buzz Camper als de Solarized Dvan delen dezelfde technische basis als de Volkswagen ID.Buzz, wat betekent dat ze een topsnelheid van 160 km/u kunnen bereiken en in ongeveer 8 seconden van 0 naar 100 km/u kunnen accelereren. Dit zorgt niet alleen voor een vlotte rit op landwegen, maar maakt ook een sportieve rijstijl op de snelweg mogelijk.

De actieradius: een belangrijke factor

Een van de grootste uitdagingen bij het kiezen voor een elektrische camper is de actieradius. De VW ID.Buzz, waarop beide campers zijn gebaseerd, heeft een accucapaciteit van 77 kWh, wat resulteert in een theoretische actieradius van meer dan 400 kilometer.

Echter, bij hoge snelheden kan de actieradius aanzienlijk worden verminderd door luchtweerstand, waardoor het energieverbruik stijgt en het bereik daalt tot ongeveer 250 kilometer. Gelukkig kan de camper aan een DC-snellader worden opgeladen, waardoor je binnen een half uur weer op weg kunt. Dit betekent dat je op een dag makkelijk zo’n 550 kilometer kunt afleggen, en met een tweede laadpauze zelfs tot 750 kilometer.

De toekomst is hoe dan ook elektrisch

De onthulling van de Love ID.Buzz Camper en de Solarized Dvan onderstreept de groeiende interesse in duurzaam reizen met de camper. Met een toenemend aantal elektrische basisvoertuigen op de markt, wordt het voor camperliefhebbers steeds gemakkelijker om te kiezen voor een milieuvriendelijke optie. Hoewel er nog veel uitdagingen zijn te overwinnen, is het duidelijk dat de toekomst van camperen elektrisch is. En met deze twee nieuwe camperbusjes wordt die toekomst steeds tastbaarder.