Breng nu jouw stem uit voor de verkiezing NKC-Kampeerauto van het jaar

verkiezing NKC-Kampeerauto van het jaar 2023

Breng nu jouw stem uit voor de verkiezing NKC-Kampeerauto van het jaar

Op de Caravana, de grote kampeer- en camperbeurs die eind januari in Leeuwarden plaats zal vinden, zullen als vanouds de winnaars van de verkiezing ‘NKC Kampeerauto van het jaar’ bekend worden gemaakt.

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) organiseert deze verkiezing al een aantal jaren. De vakjury heeft de genomineerden in een aantal populaire categorieën vastgesteld. Nu is het de beurt aan het publiek, dat tot eind deze maand zijn of haar stem kan uitbrengen.

De NKC-vakjury heeft ook voor de editie van dit jaar weer een selectie gemaakt uit het enorme aanbod van de nieuwe en verbeterde campermodellen, dat de fabrikanten op de markt brengen. Hierbij nomineert de vakjury per categorie campers voor de titel Kampeerauto van het jaar. Omdat het ook een publieksverkiezing is, wordt vervolgens het publiek gevraagd om te stemmen.

Vakjury

De NKC-vakjury bestaat uit de camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, Jos Mark van Campingtrend en uiteraard hoofdredacteur Mieke Scharloo van Kampeerauto. Zij hebben voor iedere categorie een aantal campers genomineerd. Om tot een weloverwogen selectie te komen, hebben de leden van de jury zich georiënteerd in binnen- en buitenland. Ook konden de camperfabrikanten en de Nederlandse dealers, die hun doelgroep als geen ander kennen,  aangeven welke modellen volgens hen kanshebbers voor de titel zijn.

Stem nu!

Nu de genomineerden onlangs bekend zijn gemaakt is de publieksstemming van start gegaan. De NKC roept daarom eenieder op om een stem uit te brengen. Dat stemmen kan nog een week of twee, namelijk tot en met 31 oktober 2022 en doe je via de website van de NKC. Als je stemt vergroot je niet alleen de kans dat jouw favoriete camper deze felbegeerde prijs wint, maar maak je ook kans op diverse prijzen. Zo verloot men onder de stemmers bijvoorbeeld een aantal gratis NKC-lidmaatschappen.

De genomineerde campers

De genomineerde campers zijn ingedeeld in vier categorieën en de prijs voor de Kampeerauto van het jaar wordt ook in die vier categorieën toegekend. Dit jaar kun je stemmen op jouw favoriete camper in de categorie camperbussen, buscampers, half-integraal campers en integraal-campers. In die categorieën zijn de volgende campers – of, zoals de NKC zegt: kampeerauto’s – genomineerd:

Camperbusjes

 • Karmann-Mobil Duncan 545
 • Tonke EQV
 • Pössl E-Vanster

Buscampers

 • Affinity Duo
 • Laika Ecovip
 • LMC Innovan

Half-integraal campers

 • Bürstner Lyseo Gallery TD
 • Hymer Venture S*
 • Knaus Tourer Van

Integraal campers

 • Adria Supersonic
 • Frankia Neo-i

Meer informatie

Als je meer over deze voertuigen wilt weten: de NKC heeft op de pagina waar je kunt stemmen uitgebreide omschrijvingen en een aantal foto’s van de genomineerde campers geplaatst. Als je NKC-lid bent kun je ook in Kampeerauto 8-2022 kijken. Ook daarin staat een overzicht van alle genomineerde campers in de categorieën camperbusjes, buscampers, halfintegraalcampers en integraalcampers.

Bekendmaking en prijsuitreiking

De bekendmaking van de winnaars van de titel Kampeerauto van het jaar 2023 is op 25 januari 2023 op de Caravana, in WTC Expo in Leeuwarden.