Bike-Lift maakt vervoeren van e-bikes makkelijker

Bike-Lift fietsendrager

De Bike-Lift fietsendrager van BR-systems

ZOETERMEER – Er zijn steeds meer camperaars die hun fietsen mee willen nemen op de camper. Dat zijn ook steeds vaker elektrische fietsen, en die zijn een stukje zwaarder dan normale fietsen.

Dat maakt het meenemen soms een stuk lastiger, vooral als de fietsendrager wat hoger is geplaatst. Het op de fietsendrager tillen van de e-bikes is dan een stuk lastiger.

Het Belgische bedrijf BR-System heeft in de vorm van de Bike-Lift een oplossing voor dit probleem. Met de Bike-Lift gaat het plateau van de fietsendrager middels een eenvoudige druk op de knop elektrisch naar beneden. Dan bevindt het zich op een veel makkelijkere hoogte om de e-bike er op te zetten. Zodra dat is gebeurd en de fietsen deugdelijk zijn bevestigd, kan het plateau inclusief de elektrische fietsen middels diezelfde knop weer omhoog worden gesteld.

Voor 2 e-bikes of 3 gewone fietsen

De Bike-Lift is door BR-systems voorzien van de allebenodigde veiligheidsmaatregelen om de fietsen veilig met de Bike-Lift te kunnen vervoeren. Je kunt met de Bike-Lift, die een draagvermogen van 60 kilo heeft, 3 gewone fietsen of 2 e-bikes vervoeren. Uiteraard zijn de fiets/wielhouders verstelbaar uitgevoerd zodat ze voor iedere fiets passend te maken zijn.

Winnaar Europese Innovatie Award 2016

Het concept van de Bike-Lift trok veel bijkijks op de vakbeurzen. Ook trok het de aandacht van de jury van de Europese Innovatie Award. BR-Systems meldt namelijk dat de Bike-Lift de Europese Innovatie Award 2016 heeft gewonnen.

BR-Systems

BR-Systems is het bedrijf van de familie van oprichter Louis Brutsaert. De naam is geen onbekende in de wereld van kamperen en zonwering. De familie Brutsaert heeft met de merken Brustor (zonwering) en Omnistor en Prostor (luifels voor campers) haar sporen al ruimschoots verdiend.

Meer informatie over de Bike-Lift kun je vinden op br-systems.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel