Tsjechië

Links

Campings in Tsjechië

Campings in Tsjechië Veel informatie over allerlei campings in Tsechië vind je op www.camp.cz. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke site met nederlandstalige pagina’s!

Ingrid Bauwens schreef:

“In Tsjechië is vrij kamperen niet toegestaan, maar er zijn campings in overvloed.”

Campinglijst TsjechiëDe Toeristische Dienst stuurt je een landkaart 1:500.000 op, gratis. Daarop staan ontzettend veel campings vermeld, met adres en vermelding van voorzieningen, ingedeeld per prijsklasse. Het email-adres voor het aanvragen van een campinglijst van Tsjechië is ccamsterdam@czech.cz.

Op praktisch iedere camping is een voorziening om te koken, al dan niet in goede staat. De douche-mogelijkheden zijn wisselend; je kunt er niet echt op rekenen. Koud water kun je altijd krijgen in de douche, warm water niet altijd…

De campings zijn schoner als in Spanje of Frankrijk, tenminste in dezelfde prijsklasse!

De prijzen zijn zéér wisselend. Gemiddeld betaalden we (lage prijsklasse) 150 Tsjechische Kronen (ca. € 4,50) voor twee personen en de camionette waarin we sliepen.

Paul en Ingrid Masselink wonen in Tsjechië. Paul schreef: Een tip voor camperaars: als je niet op een camping wilt staan in, vraag dan bij een boer (of iemand met veel plaats bij zijn huis) of je daar mag staan. Vaak kan dat voor een kleine vergoeding (100 Kronen/3 euro is genoeg!) want het is gebruikelijk om “vreemden” op je eigen erf te laten parkeren tegen een kleine vergoeding.
Neem wel een talenboekje mee, want zoals je niet zou verwachten, spreekt de gemiddelde Tsjech geen Duits of Engels!

Vrij overnachten in Tsjechië

Marjon van Veen schrijft:

“We zijn voor de tweede keer naar Tsjechië geweest, de eerste keer was 11 jaar geleden. We hebben daar ook nu weer vrij gekampeerd. Dit was geen enkel probleem, zoals bijna nergens in Europa. Het mag dan officieel bijna nergens, maar zo lang je niemand in de weg staat word je niet weggestuurd.”

Stribro

StribroCarmen van der Werf en Richard Slinkman uit Rijswijk schrijven: je hebt in Tsjechië echt prachtige campings. Onze favoriet is een kleine camping tussen Plzen en de grensovergang Waidhaus. Het stadje heet Stribro. Leuk, klein stadje met restaurantjes en een eenvoudig winkelstraatje.

De camping ligt aan een stuwmeer net buiten Stribro. Het staat in het stadje aangegeven met zo’n campingbordje. Het is geen luxe camping maar wel heel erg de moeite waard!

Praag

Pierre Degroote schrijft: onlangs waren we een weekje naar Praag met de camper. Uit de informatie op internet leek het me het beste om in de omgeving een camping te zoeken.

Praag Op www.camp.cz vond ik camping Drusus in Trebonice, een dorpje aan de rand van Praag.
Met de bus (op 200 m.) en metro ben je binnen 25 min. in het centrum van de stad.

Het openbaar vervoer is er enorm goed uitgebouwd en goedkoop, net als de camping zelf. Er zijn max. 50 staanplaatsen met elektrische aansluiting (indien gewenst), een restaurant en een comfortabele sanitaire installatie (onbeperkt warm water, inbegrepen in de prijs).

De uitbaters zijn zeer vriendelijke en hulpvaardige mensen. Het onthaal en verblijf op deze camping heeft me aangenaam verrast, een aanrader!