Finland

Finland wordt wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd. In werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren, meldt Wikipedia. Veruit het grootste meer is het Saimaameer. Het land is in het zuidoosten bezaaid met ontelbare meren en meertjes.

Links

Overnachten in Finland

Overnachten in FinlandHet is in Finland goed mogelijk om vrij te overnachten. Mooie plekjes met mooi uitzicht.
Tot nu toe zijn er bij ons geen echte camperplaatsen bekend in Finland.

In Finland geldt het allemansrecht. Ook zijn de campings er goed, schoon en redelijk goedkoop.

Net als in Zweden en Noorwegen geldt in Finland het Scandinavische Camping Carnet, waarmee je ook korting krijgt op campings en veerboten. Zie voor meer informatie het item kamperen.

Veerboten

VeerpontIn Finland wordt de veerpont tussen doorgaande wegen door de staat betaald. Zo ook deze pont bij Hanhivirta aan weg 471 naar Joensuu.

Gasflessen

Buitenlandse gasflessen worden bij Finse tankstations niet geruild. Het is daarom aan te raden voldoende gasflessen mee te nemen voor de hele vakantie.

BP Nederland stuurde ons op 3 mei 2012 onderstaande mededeling:

Wijzigingen met betrekking tot omwisselen in het buitenland: met de overname van de gasactiviteiten van BP Denemarken naar een andere marktpartij is een belangrijk deel van de ondersteuning van de Europese Omruil Service komen te vervallen. BP Gas Denemarken vervulde hierin de rol van coördinator voor de Scandinavische regio. Daarom zal er geen Europese Omruil Service meer kunnen worden verleend in deze regio.

Voor meer informatie over verkrijgbaarheid en omwisseling verwijzen wij naar de website van BP.

Helsinki

HelsinkiEen goed uitgangspunt om de stad te verkennen is camping Rastila in Helsinki (kaart), gelegen aan de oostkant van de stad.

Vlak voor de camping is een metrostation vanwaar je voor een paar Euro’s naar Helsinki-centrum gaat.

Vanuit Helsinki kun je ook voor een dagtrip met de boot over naar Tallinn in Estland.

Zorg dan ook voor een paspoort voor kinderen jonger dan 16 jaar. In tegenstelling tot wat velen zeggen, accepteerden de drie op Estland varende maatschappijen (in 2003) bijschrijving met foto in het paspoort van de ouders niet voor de overtocht naar Estland!