Polen

Algemene links

Poznan

PoznanIn de directe omgeving van Poznan vind je een goede camping, met wc/douches en restaurant. Het is mogelijk (en verstandig) om bij een bezoek aan het centrum van Poznan een taxi te huren (via de receptie) en de camper te laten staan op de camping.

Adres: camping Baranowo (nr 30, alle campings hebben een nummer), vanaf de grens (Frankfurt a/d Oder) Swiecko via de A2 naar Poznan, vlak voor de stadsgrens 4-baansweg, rechtsaf (staat bordje met campingteken erop). Richting Szamotuly (weg nr.184), dan linksaf omhoog over viaduct, weg volgen, na ± 3 km rechtsaf naar de camping.

Men spreekt Duits (fax nr.: 061-8142812).

Mazurië

MazuriëHans Beers: wij kampeerden in de zomer van 2001 in Mazurië, een erg mooi merengebied. De camping/pension Impuls heeft een Nederlandse eigenares.

Reuzengebergte

Camping Budowico Ook een Nederlandse eigenares heeft de 1 ha. kleine mini-camping Budowico in het Reuzengebergte, ca. 15 km. ten oosten van Jelenia Gora.

 

Campings langs de Poolse kust

JaroslawiecT.P. Swiatek schrijft:

“Wij zijn in augustus 2001 op een camping (nr. 28) in Jaroslawiec beland, ca. 230 km ten oosten van de grensovergang Kolbaskowo (bij Szczecin), tussen Koszalin en Slupsk.

Een fijne camping, gezellig met een restaurantje en wat faciliteiten als beachvolleybalveld, tennisveld (asfalt), eenvoudige kinderspeelplaats, eenvoudige toiletten en doucheruimtes. Ca. 10 tot 15 min. wandelen van een zeestrand.

De meeste kampeerplaatsen liggen in een dennebos, er zijn ook plaatsen in open grasveld. Volgens de beheerder is er altijd wel een plaatsje te vinden.”

Prijs voor ons campertje en twee personen: 19 zl. per dag.

De camping is geopend van 01 juni tot 15 sept. en is bewaakt. Er wordt Engels en Duits gesproken.