Noord-Nederland

Met de camper naar Friesland, Groningen, Drenthe en OverijsselHet noorden van Nederland biedt een landschap met ruimte, water en groen, gecombineerd met sfeervolle steden, dorpen en havenplaatsen.

Provincies boordevol cultuur en historie, en dus een leuke streek om met de camper te verkennen.

Friesland

Friesland, dé watersportprovincie van Nederland, met 11 beroemde steden, omringd door weilanden, kanalen, slootjes en meren. Hoewel je Friesland natuurlijk het beste vanaf de waterkant kan bekijken, is het ook wel eens leuk om náár de waterkant te kijken, of vlak bij de waterkant te overnachten.

Bergum

Camperplaats bij de jachthaven te Bergum.

Goed verzorgde plaatsen, ideale uitvalsbasis voor fiets- en boottochten! Prijs ca. € 9,00 per overnachting, excl. € 0,80 toeristenbelasting p.p. en met gebruik voorzieningen. Stroom € 0,50 per KW.

Website: www.wsvbergumermeer.nl
GPS : N 53 11.214  E 5 59.530

Camperplaats Bergum, FrieslandCamperplaats Prinses Margrietkanaal

Gelegen direct aan het Prinses Margriet kanaal en voorzien van verharde ondergrond, afgedekt met een grasmat. Er is plaats voor circa twintig campers, met stroom (6 Amp.) Een sanistation is aanwezig.

Prijs € 10,- per overnachting, stroom € 2,-

Het terrein is het gehele jaar geopend.

Adres: Veenweg 22, Bergum.
Website: Camperplaats Prinses Margrietkanaal
GPS : N 53 11.187  E 06 00.100

Dokkum

In Dokkum, een alleraardigst oud stadje, ligt stadscamping Harddraverspark op amper 5 min. lopen van het centrum. Een ideale overnachtingsplaats voor een bezoek aan Dokkum of een weekendje Friesland.

GPS : N 53 19.553  E 06 0.230

Grou

Camperplaats Grou / Grouw, FrieslandMineralogisch Museum Grou biedt twee camperplaatsen op verharde ondergrond voor € 5 per nacht (exclusief stroom en water). Het is landelijk gelegen en dicht bij natuurgebied de Alde Feanen. Halfweg de watersportdorpen Grou en Warten en ca. 8 km. ten zuiden van Leeuwarden (kaart). Het museum zelf heeft een 40-tal vitrines met een prachtige collectie mineralen en edelstenen van over de gehele wereld. Het is gehuisvest in de schuur van een kop-hals-romp boerderij.

Adres: Leechlan 22, Grou.
GPS : N 53 07.184  E 05 51.130

Links

CCN: camperplaatsen in Friesland

Groningen

De provincie Groningen staat voor rust en ruimte. Maar de stad Groningen is juist een levendige studentenstad. Ook het noordelijke deel van Groningen, langs de waddenkust, is een bezoekje waard.

Grootegast

Bij JWG-campers aan De Onderneming 7 in Grootegast is plaats voor 2 à 3 kampeerauto’s.

Links

CCN: camperplaatsen in Groningen

Drenthe

Bossen en uitgestrekte heidevelden zijn de grootste trekpleisters van Drenthe. Maar bezoek ook eens de mooie gerestaureerde museumdorpen en het Noorder Dierenpark, en ga met slecht weer een paar uurtjes overdekt shoppen in Emmen. Ook voor de kinderen is er in Drenthe genoeg te beleven.

Barger-Compascuum

Camperplaats Berger-Compascuum, DrentheMaximaal 1 nacht mag je staan op het veldje achter de parkeerplaats van het Nationaal Veenmuseum. Er zijn voorzieningen.

Eext

Voor de slagboom van camping ‘De Schaopvolte‘ mag worden overnacht. Ook mag je gebruik maken van de faciliteiten van de camping. Kosten €. 7,00 all-in.

Emmen

Een overnachting in Emmen aan de Kerkhoflaan is goed te combineren met een bezoek aan het Noorder Dierenpark. De parkeerplaats ligt op minder dan 10 min. lopen van het centrum en het Dierenpark. Het is tevens het belangrijkste parkeerterrein van de dierentuin. Vrijdag is in het Noorder Dierenpark de rustigste dag.

Links

CCN: camperplaatsen in Drenthe

Overijssel

Overijssel is één van Nederlands’ meest afwisselende provincies. Het heuvelachtige Twente, het weidse Salland, de waterrijke Kop van Overijssel en Hanzesteden als Kampen en Zwolle zijn bijzonder aantrekkelijk om een paar dagen of langer te verkennen.

Kampen

Camperplaats centrum Kampen, Overijssel Een camperplek voor 15-20 campers vind je op het Burgemeester Berghuisplein bij het stadhuis in Kampen. Er zijn inmiddels bordjes en prullenbakken geplaatst. Voorzien van toiletten en douche (€ 0,50), toegangscode bij de balie van het stadhuis.

Overnachten is gratis, max. 48 uur.
GPS : N 52 33.160 E 05 54.780

Vanaf de camperplek wandel je in enkele minuten naar de historische binnenstad. (Kaart)

Wierden

Een particuliere camperplek waar overnacht mag worden. Inclusief het uitstallen van stoelen en ook met uitgedraaide luifel. Je mag er zelfs gebruik maken van een kampvuur dat gestookt kan worden met op het terrein aanwezige sprokkelhout (zolang de voorraad strekt). Tijdens een erg natte periode kan de plek gesloten zijn.

Er is plaats voor tien campers. Kosten: € 10,00 per camper per nacht, incl. alle voorzieningen, waaronder. stroom. Meer info op de website van Camperplaats de Huurne.

Route vanaf de A1: afslag Rijssen/Enter, N347 volgen tot aan de splitsing (stoplichten), RA richting Wierden. Na 3,6 km LA Stegeboersweg. Na 375 mtr RA Zandinksweg. Na 175 mtr links, de camperplaats.

GPS : N 52 21.000 E 06 34.440

Links

CCN: camperplaatsen in Overijssel

– Advertorial –

Bellen

Camperplaats Camping Vorreleveen, BeilenOp onze gloednieuwe Camping Vorreleveen in Beilen zijn rust, ruimte en service belangrijke aspecten. Ook voor de kinderen is er voldoende vertier. De speciale camperplaatsen zijn voorzien van alle faciliteiten.

 Boerencampings in Noord-Nederland

Loosplaatsen in Nederland

Een nieuwe pagina, ontstaan door het initiatief van de leden van het Camperforum, met loosplaatsen in Nederland.