Nieuwsrubrieken

Gardameer

< Ga terug naar Italië

Het Gardameer is al jaren een populaire vakantiebestemming, vooral bij onze oosterburen.
Zelf waren we er in 1976 en 1977, met een Volkswagen T2-camper. Toen we het Gardameer passeerden op weg naar Toscane konden we het niet laten even te gaan kijken!

Een waarschuwing vooraf: het Gardameer is niet echt (in)gesteld op campers. Vrijwel alle parkeerplaatsen langs het meer hebben een 2-meter slagboom.

Vooral langs het noordelijke, smalle deel van het meer kun je de camper bijna nergens kwijt, ook niet voor een boodschap of een terrasje! De parkeervakken (vakjes?) halen amper een lengte van 5 meter…

Camperplekken

GardameerWe begonnen aan de noordkant, in Riva, waar we ook overnachtten. Vervolgens hebben we langs de oostelijke oever (de rechterkant van het meer, vanuit Riva gezien links) alle camper-overnachtingsplaatsen bezocht. Regel: kom wel op tijd! In de loop van de avond lopen de camperplaatsen helemaal vol, zelfs buiten het seizoen.

Je hoeft niet op een camperplaats, bijna nergens vind je zoveel campings als langs het Gardameer!

 

Riva

Riva De stad Riva, aan het noordelijke uiteinde van het meer, beschikt over een camperplaats voor 40 campers. Je kunt er water tanken en lozen en ook het toilet legen. De kosten bedragen € 0,50 per uur. Er wordt zeer regelmatig gecontroleerd en de parkeerboetes zijn niet mals!

Achter de struiken ligt een verlicht sportterreintje en een snackbar, waar (sportende) jongeren tot ‘s avonds een uur of 11 enig geluid produceren. Daarna is het rustig.

Op loopafstand vind je een mooi park langs het meer, een ijssalon/pizzeria en perse restaurants.
Kom je uit de richting Torbole (of van de snelweg) dan is het voorbij 2 tunnels de eerste straat rechts. Kom je van de andere kant dan is het voor de tunnel links. Na ca. 150 meter is de camperplaats aan je linkerhand.

Malcesine

MalcesineDe volgende camperplek is in het dorp Malcesine, dat zich over een kilometer of tien uitstrekt langs het meer. Het terrein met gras en bomen ligt voor de ingang van camping Lombardi.

De camping rekent voor campers de gereduceerde prijs van € 10,- incl. water, loosput en toilet.
Voor elektriciteit betaal je € 1,00 evenals voor een warme douche.
Vanuit de richting Riva: let op de borden “Camping Lombardi / Area Service Autocamper” aan de linkerkant. Het is nu nog 500 m.
Of, ongeacht uit welke richting: afslaan bij de enige stoplichten die het dorp rijk is. Daar staat ook een bord. Vervolgens ca. 2 km. lang deze smalle weg volgen.

Garda

Garda Een grote parkeerplaats, in het centrum van Garda, met ruimte voor tientallen campers. IJssalon, terrasjes en winkels in de onmiddelijke nabijheid. We kochten er een ijsje en een Nederlandse krant. De prijs loopt op van € 3,00 voor één uur tot € 10,00 voor 24 uur. Je kunt er water tanken maar niet lozen. Wel zijn er (Franse hurk-)toiletten.
Makkelijk te vinden: afslaan op de rotonde bij het Esso-tankstation. Het wordt ook duidelijk aangegeven.

GardaRecentelijk is er 200m verderop een nieuwe camperplaats geopend, € 12 per overnachting. Er is water, stroom en een stortput. Er staan hier ook touringcars. Graag nadere info of foto’s naar aloys@campersite.nl

Lazise

René en Lieke van der Heijden schreven: ook Lazise heeft een P-plaats voor campers, prijs € 10,00 per 24 uur.

In Lazise kun je echter, zeker in het voorseizoen, ook goed overnachten op de gemeentecamping. Kosten ca. € 16,00 per nacht in het voorseizoen. Inclusief kleine maar prima douches, toilet en stroom (honden toegestaan).
De camping ligt aan de rand van het oude dorp, door een wandelpromenade (die helemaal tot Bardolino loopt) gescheiden van het Gardameer.

Vanuit de richting Peschiera na de “vesting” de eerste straat links (staat aangegeven met een bord ‘Camping Municipale’).
Op woensdagochtend is het markt en is de straat voor de helft afgesloten. Een gezellig plaatsje

Cavalcaselle

Kom je van de autobaan Milaan-Venetië en je gaat naar Peschiera, dan zie je vanzelf aan de rechterkant een Agip tankstation met daarnaast de camperplaats. Het is voor de rotonde naar Gardaland en het centrum van Peschiera.

Sirmione

Sirmione Ca. 4 km. voor Sirmione wordt met een bord de camperplaats aangegeven. Het is een ruim terrein, met bomen, vlak aan het meer.

Op 100 meter afstand een strandpaviljoen en waterfietsen-verhuur.

Sirmione Sirmione

Er kan water worden getankt en geloosd. Hoewel de plek veel weg heeft van een camping, zijn er geen douches of toiletten.
De prijs is met € 14,00 aan de pittige kant. We hebben in Frankrijk op uitstekende campings gestaan voor minder geld!

Castello Van Corry Brok de volgende aanvulling: het is ook mogelijk te overnachten op de parkeerplaats van het stadje zelf, bij het Castello. Aan de kade is een groot parkeerterrein aan de rechterzijde van de weg, deels voor auto’s met een klein gedeelte voor campers.

Geen verzorging, pal in de zon en de kosten bedragen maar liefst € 16,00 per 24.00 uur…

Capione

Tip van René Pullens:

“Capione, aan de westkant van het Gardameer, niet ver van Riva.
Een camperplaats aan het water met goede douchegelegenheid en alle voorzieningen.

Nadat we de camper hadden weggezet, hebben we meteen een duik in het meer genomen. We betaalden voor een overnachting € 10,=
In het dorpje kun je boodschappen doen en is het verse Italiaanse schepijs overheerlijk!”

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie