Nieuwsrubrieken

Dolomieten

< Ga terug naar Italië

Onderstaande informatie over de Dolomieten is van Paula Vortman. Ze schreef:

“Bijgaand een aantal camperplekken met foto’s in de Dolomieten in Italie. Hierover was nog niets te vinden op de Campersite. De Dolomieten zijn werkelijk schitterend! De film Cliffhanger is er ook opgenomen”.

Links

De heenreis naar de Dolomieten

Over de heenreis schrijft Paula:

“Op weg naar de Dolomieten zijn we over de Brennerautobahn gekomen. Net achter de pas, vlakbij het eerste tol-ticketstation, vind je ‘Autocamp Top Stop’. Hier kunnen behalve vrachtwagens ook campers en caravans overnachten. Helemaal doorrijden tot achteraan, de campers en caravens staan op een apart stuk, niet bij de vrachtauto’s. Prijs € 11,- te betalen bij de ingang, incl. stroom. Niet idyllisch maar zeer efficient en zeer ruim.”

San Vigilio

San Vigilio Leuk gezellig dorpje. De camperplaats vind je bij een pizzeria aan de rand van het dorp, het staat aangegeven. Waar je het dorpje uitrijdt moet je met een scherpe bocht naar recht, de camperplaats op.

Groot vlak terrrein met steen/kiezel/gras-ondergrond en een schitterend uitzicht! Prijs € 12,- per nacht incl. stroom. Ook voorzieningen voor schoon/vuilwater en chemisch toilet.

Sappada

In Sappada (een plaatsje met veel winkeltjes) is de camperplaats aan de rand van het dorp. Gezien vanaf de hoofdstraat in het dorp moet je naar beneden, de helling af. Kosten € 8,- per nacht. Kaartje te verkrijgen bij het 100 meter verderop gelegen bar/restaurant. Alle voorzieningen behalve stroom.

 

Misurina

Misurina

In Misurina is net voorbij het meer een grote camperplaats. Geen stroom, verder alles. Prijs € 8,- per nacht. Fraai uitzicht!

Bij het meer is een supermarkt met bakker.

Cortina d’Ampezzo

Cortina d'Ampezzo Een tip van Fred Kuipers: aan de ss51 van Cortina naar Dobbiaco, goed aangegeven vanuit Cortina, ligt deze gemeentelijke camperplaats op het terrein van een voormalig vliegveldje.

Geen stroom, verder alle faciliteiten. Prijs € 12,00 per dag.

Een camping op 5 min. lopen verkoopt dagelijks verse broodjes. Ook gaat er een bus naar Cortina d’Ampezzo, kaartjes zijn te koop bij de beheerder van de camperplaats.

Arabba

ArabbaIn Arabba is een camperplaats bij het plaatselijke ijshockeyveld (‘s zomers kan er gevoetbald worden). Schoon en vuilwater plus chemisch toilet voorziening. Ook stroom, in ieder geval ‘s winters. Prijs € 7,- per nacht.

Fié (Völs)

In Völs vind je camping Seiser Alm. Behalve op de camping zelf mag je ook op 2 veldjes net voor de camping staan. Dit zijn de plekken voor 1 of 2 nachten. Je betaalt wel de prijs per persoon maar niet de prijs voor de plaats. Met een super-de-luxe nieuw douche gebouw en een zeer goed restaurant.

Predazzo

Predazzo Predazzo heeft een grote camperplaats, maar die staat niet aangegeven in het dorp. Volg de borden “busparkeerplaats”. Het is naast de atletiekvelden, de lichtmasten daarvan zijn een herkenningspunt.

Overnachten is gratis, er is een wc-gebouwtje met watertappunt.

Er ligt een manege naast waar je ook voor een uurtje paard of ezel kan rijden, € 5,- voor 15 minuten voor de kinderen.  Let op: op de camperplaats mag het niet op kamperen lijken, dus niet al je spullen naar buiten dragen!

Tonadico

In Tonadico is in het centrum een grote camperplaats. Staat goed aangegeven in het dorp. Vrij smalle vakken voor de campers maar wel met een mooi speelveld voor de kinderen. Prijs € 10,- incl. stroom en alle voorzieningen. Kaartje kopen in het restaurant wat er naast ligt.

Je mag ook gebruik maken van het zwembad wat bij het restaurant hoort (gratis), badmuts verplicht. Naast de camperplek is ook nog een groot vlak veld waar je gratis mag staan, maar dan heb je geen voorzieningen.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie