Aankomst/vertrek Hull

Hull is één van de havenplaatsen van waaruit veel toeristen Engeland binnen komen of juist verlaten. Hull kent een (nacht)boot-verbinding met Hoek van Holland en Zeebrugge.

Het is een reis waarbij je aan het eind van middag vertrekt, op je gemak kunt eten in één van de restaurants aan boord, overnacht in een hut waarna je in de ochtend aankomt.
Een leuk en ontspannen begin (of afsluiting) van een vakantie in Groot-Brittannië!

Links

Humberbridge

De beroemde Humberbridge heeft een eigen website. De camperplaats en camping bevinden zich aan de overkant, links van de brug. Vanaf deze kant, deze parkeerplaats (niet geschikt om te overnachten) heb je een mooi uitzicht op de brug en de rivier. Wij parkeerden hier voor de lunch.

GPS : N 53 42.880 W 00 26.620

Hull kent, aan de andere kant van de rivier (even die mooie brug over!) zowel een camper-overnachtingsplaats als een kleine camping. Beide bevinden zich vlak naast de Humberbridge, aan de Waterside Road in Barton-upon-Humber. Aan deze straat zit ook een grote supermarkt.

Camperplaats

Camplerplaats HumberbridgeEr was een hele mooie camperplaats, aan de linker kant van de straat. Deze is helaas afgesloten met een horizontale balk. Recht er tegenover is een parkeerplaats waar wel kan worden overnacht.
Aan de rivier, gratis, geen voorzieningen.

GPS : N 53 41.820 W 00 26.620

Silver Birches Caravanpark

Silver Birches CaravanparkAan dezelfde weg als de camperplaats ligt een kleine, niet onaardige camping. Prijzen en faciliteiten vind je op de hieronder genoemde website.

GPS : N 53 41.650 W 00 26.630
Website: www.silverbirchescaravanpark.co.uk

Terug naar huis…

Wij vertrokken vanuit Hull met de nachtboot naar Zeebrugge, en van daaruit naar huis. Naar Zeebrugge, omdat we te laat waren met boeken en de boot naar Rotterdam zat al vol.

Net vetrokken...

Nadat we zijn ingescheept en onze spullen naar de hut hebben gebracht gaan we nog even aan dek kijken. Al spoedig vertrekt het schip en varen we de Humber af. Vanaf het achterdek zien we de Humber Bridge in de nevelen verdwijnen.

We kijken nog even rond aan dek voor we naar het buffet gaan. Met TomTom op je telefoon kun je ook precies zien waar je je bevindt op de rivier!

Op de boot  TomTom, ideaal!

Aan boord wacht ons nog een uitgebreid buffet, een aangename nacht in een hut met eigen douche en toilet en uitzicht op zee én dan nog een zeer uitgebreid ontbijtbuffet morgenochtend. Gelukkig staat er weinig wind en een kalme zee!

Op zee