Brecon Beacons

De Brecon Beacons, een zandstenen kam met als hoogste punt Pen-y-Fan, is een National Park in Zuid-Wales. Het gehele park bestaat uit 4 verschillende gebieden: de Black Moutains, Fforest Fawr, de Brecon Beacons en The Black Mountain.

Aan de oostkant vind je het beroemde boekenstadje Hay-on-Wye met veel tweedehands boekwinkeltjes rondom een kasteel.
De single track road door de Gospel Pass of Llanthony Valley is misschien wel de mooiste in het park. Je komt dan ook langs de ruine van Llanthony Abbey, een oude Priory.

Links

In de Brecon Beacons vonden we de perfecte gratis overnachtingsplaats, en een camping met een receptie die letterlijk vol hangt met prijzen. Voor een redelijk tarief heb je daar een plekje mét gratis internet.

Hay-on-Wye: het boekenstadje

Hay-on-WyeHet bekende boekenstadje Hay-on-Wye biedt een royale camperplaats, zonder voorzieningen, op een grote parking aan de rand van het centrum én het dorp.

Naast talloze boekenwinkels vind je hier ook voldoende andere winkeltjes, pubs en inns.

De parkeerplaats biedt een ideale overnachtingsplaats voor wie dit charmante stadje wil bezoeken!

Ideaal om te overnachtenGratis tussen 17.00 en 08.00 uur, max. één nacht per week. Behalve openbare toiletten geen voorzieningen.

GPS : N 52 04.350 W 03 07.500

Omgeving Brecon

Omgeving BreconPencelli Castle is een zeer goede en bekroonde camping met vriendelijke eigenaren. Niet heel goedkoop, wel mét WiFi (gratis internet) en uitstekend sanitair.
We hadden een kleine plek, maar mooi dichtbij het WiFi-zendertje in/aan het rode huisje!

Website: www.pencelli-castle.com
GPS : N 51 54.890 W 003 19.060