Engeland

Engeland, een echt afwisselende land, met prachtige steden, pittoreske dorpjes, golvende weilanden, heuvels en bossen, en niet te vergeten de vaak indrukwekkende kusten.

Voordeel voor camperaars: je zit wat hoger, waardoor je nét over al die muurtjes en heggen, die bijna overal langs de landweggetjes staan, kunt kijken!

Links

Overtochten naar Engeland

Met de ferryWij reisden al eens in de meivakantie een week langs de Engelse zuidkust. Voor de zomer van 2009 stonden Engeland (én Schotland) opnieuw op het programma!

Een goedkope overtocht vonden we op de website www.directferries.nl: retourtje € 98,00 voor twee volwassenen en een camper van 5,50m lang en 3m hoog. Vanuit Duinkerken (Noord-Frankrijk) naar Dover.

 

Overnachten op campings in Engeland

Camping Card International Veel campings in Engeland zijn eigendom van de “Camping and Caravanning Club”. Leden krijgen op die campings een aanzienlijke korting. Buitenlandse toeristen in het bezit van de Camping Card International krijgen dezelfde korting.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lid worden van de Camping and Caravanning Club.

Jack Janssen schreef in het Camperforum:

“We zijn inderdaad vooraf lid geworden van de Caravan Club en hebben hierdoor steeds op keurige campings gestaan voor 11 tot 17 pond. Momenteel staan we op een mini-camping (CL – Certified Location, behorende bij de Caravan Club) voor 8 pond. Met internet, stroom, water etc. Het kan dus ook meevallen.”

 

National Trust

National Trust Engeland bezit veel kastelen, landgoederen en parken die worden beheerd door de National Trust. Je zou het kunnen vergelijken met onze Vereniging Natuurmonumenten.
De toegangsprijzen zijn vaak nogal pittig, behalve voor leden van de National Trust: zij hebben vrij entree en parkeren gratis op de vele locaties.

Een lidmaatschap is daarom de moeite waard en wordt elk jaar door vele Nederlandse vakantiegangers aangevraagd! Meer informatie…

London

Skyline van Londen Van Marc Depuydt de tip:

“Voor een bezoek aan Londen weet ik een uitstekende overnachtingsplaats. In het plaatsje Kew zijn tal van parkeermogelijkheden.

Wij plaatsten onze camper aan de hoofdingang van de Kew Gardens. Die zijn gemakkelijk bereikbaar via de ring. Tot aan de metro is het slechts 5 minuten wandelen.

Bovendien is Kew een veilig stadje met in de directe omgeving een pub en enkele restaurants. Op slechts 2 min. van de Thames, waar je een wandeling kunt maken. Aankomst liefst ’s morgens of ’s avonds, in de namiddag is het er een drukte van jewelste.”