Nieuwsrubrieken

Provence

< Ga terug naar Frankrijk

Onze “zwerf-heenreis” begint voorbij Nancy, door het Maasdal naar Dijon, van Chalon naar de Jura. Langs het meer van Genève en het Lac d’Annecy naar Grenoble.

Vanaf Grenoble brengt de Route Napoléon (N85) ons naar Gap, waar we naar het oosten afzwaaien (N94) naar het Lac de Serre-Poncon. We naderen nu de rand van de Provence…

Links

Chorges

Chorges Zo’n 5 km. voor het schitterende Lac de Serre-Poncon ligt het dorp Chorges met een eenvoudige camperplek, geschikt om te overnachten. Geen zuil, wel (Franse) toiletten. De plek wordt met bordjes aangegeven.

Chorges is een eenvoudig dorpje met enkele winkeltjes op loopafstand van de camper.

Gorges de Verdon / Lac de Ste Croix

Gorges de VerdonOm de Grand Canyon du Verdon te kunnen bezoeken besluiten we om twee nachten op een camping in die buurt te gaan staan.

Wat we niet wisten was dat er vlakbij een camperplek was…

Les Roux

Les RouxEen redelijke (en niet dure) camping ligt op de vlakte boven het meer (noordkant) bij het gehucht Les Roux, naast een zweefvliegveldje. Er is een wasmachine, mocht je die nodig hebben.

Ste Croix-de-Verdon

Ste Croix-de-VerdonBart en Nancy melden: wij hebben drie nachten (het maximum!) op de camperplaats in Ste Croix-de-Verdon gestaan. Hier zijn zo’n tien staanplaatsen, je kan er je afvaltank en toilet legen, water tanken en er zijn ook sanitaire voorzieningen. Prijs ongeveer € 5 per nacht. Je komt de plaats aan je rechterkant tegen (na een bocht) als je van bovenin het dorpje naar beneden rijdt. Vanaf de camperplaats heb je een mooi zicht op het meer. Echt de moeite!

Les Salles-sur-Verdon

Les Salles-sur-Verdon Dit plaatsje heeft een camperplaats voor wel honderd campers, met schaduw, een loospunt, water, toilet en een douche.

Bijna “om de hoek” zit een bakker, supermarkt en enkele restaurantjes. De prijs, € 6,10 wordt ’s avonds bij je camper opgehaald.

Je mag hier overdag niet blijven staan (officiële overnachtingstijd van 18.00 – 10.00 uur), maar iedereen vertrekt ’s ochtends weer naar de grote parkeerplaatsen bij de stranden, waar je natuurlijk weer niet mag overnachten!

Gorges de Verdon

Gorges de VerdonOp het strand van Les Salles-sur-Verdon kun je trouwens ook kano’s, electrische motorbootjes en waterfietsen huren. Daarmee kun je een kijkje nemen in de Gorges de Verdon.

Er zijn grote parkeerplaatsen, als je vroeg bent (rond 09.00 uur) zijn er zelfs nog wel plekjes met schaduw.

Trigance

Trigance Een beetje uitgestorven, maar wel pittoresk dorpje in een maanlandschap aan de oostkant van de Gorges.
Beschikt over een camperplaats voor twee of drie campers, zelfs met stroom en een service-zuil. De overnachtingskosten zijn ongeveer € 3-4 en die worden opgehaald.

Castellane

CastellaneKom je Castellane binnen vanaf de Gorges-de-Verdon, over de D952, dan zie je voor camping “Les Lavandes” aan je linkerhand een service-zuil.Verder is er bij het openluchtbad van Castellane, op de P-plaats van het zwembad, een camperplek.

Mont Ventoux

Mont VentouxHeel bijzonder, in de Provence: de roemruchte Mont Ventoux, de 1912 meter hoge ultieme uitdaging voor elke wielrenner. Bekend van de Tour de France, uiteraard.

Omdat de zonsopkomst vanaf de Mont Ventoux heel bijzonder zou zijn, besloten we bovenop te overnachten. We stonden bij het gele kruisje, met de neus tegen de struiken. Kom je vanuit de Tour-de-France richting, dan vanaf de top nog zo’n 500 meter doorrijden.

Mont Ventoux

Om de zonsopkomst te kunnen meemaken moet je ’s morgens wel weer een eindje terugrijden. Je overnacht namelijk aan de westkant van de top, dus dat ding zit ’s morgens in de weg!

Mooi was het wel, we waren alleen niet de enigen: rond 04.30 uur stonden we er met pakweg 30 tot 40 mensen… (Als camperaar natuurlijk wel mét een bakje koffie!)

Curel – Les Remise

Curel - Les RemiseTen oosten van de Mont Ventoux, aan de D946 naar Sisteron, ligt het dorpje Curel – Les Remises. Dick van der Laan schrijft hierover: “een fantastisch gelegen, rustige overnachtingplaats bij de ferme-auberge ‘Danse l’Ombre’. Voor € 12 heb je daar al een heerlijke en verzorgde schotel en overnachtingplaats met gratis water en elektriciteit. Alle producten zijn van de eigen boerderij”.

GPS: N 44°10’30” – E 05°40’56”.

Overige camperplekken in de Provence

CamperplekEr zijn natuurlijk veel meer camperplaatsen en -plekken in de Provence. En hele goeie, mooie campervriendelijke campings.

Eén van de beste herinneringen bewaren we echter aan de overnachting bij een France Passion-wijnboer.

Er zijn behoorlijk wat bij France Passion aangesloten wijnboeren in de Provence. Kijk anders nog eens naar het kaartje.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie