Nieuwsrubrieken

Pas-de-Calais

< Ga terug naar Frankrijk

De Franse noord-kust: kliffen, kaal en ruig. De wind staat er bijna altijd op. Een fascinerend landschap, mooi om rustig doorheen te trekken op weg naar het zuiden!

Links

Amiens

AmiensLeny Schuitemaker schrijft:

“We hebben twee nachten in Amiens gestaan op een parkeerplaats aan een zijtak van de Somme: de Port d’Aval. Komende via de N1, A16 of N25 uit het noorden, zo gauw je de stad binnenkomt (place Vogel) rechtsaf, tegenover benzinepomp. Overdag veel personenauto’s, ’s nachts alleen campers. Geen voorzieningen. Achter de kantoren is een bakker en een traiteur.

Je zit er vlak bij de kathedraal, de winkelstraten en bij de uitgaanswijk St. Leu met veel grachtjes, terrasjes en restaurants. Ook de stadstuinen zijn de moeite waard!”

Tips om te eten:

Calais

Aan de D40Aan de D940, kustweg naar Sangatte, de borden “P camping-car” volgen. Ruime camperplek met toiletgebouw en sanizuil aan het strand en naast de boten. Geopend van pasen tot oktober. Prijs € 7,00 per overnachting.

GPS: N 50°57’56” E 01°50’37”.

Wissant

Joke Eijsackers schrijft:

“Bij Wissant, tussen Cap Griz-Nez en Cap Blanc-Nez, is een gratis camperplek voor ca. 20 campers aan de doorgaande weg, noordelijk van het dorp”.

Le Portel

Le PortelVan Luc Vandenberghe: Le Portel (vlak onder Boulogne), in de rue des Champs, een zijstraat dichtbij de Intermarché, aan de achterkant van het sportstadion.

Lozingsput voor vuilwater/wc en een kraan voor vers water. Stroom van 9-17 uur, alles gratis! Op 100 m afstand een mooi skatepark.

GPS: N 50°43’40” E 01°34’33”.

Equihen-Plage

Equihen-PlageVan Luc Vandenberghe: Camperplaats aan het strand, voor zo’n 10-tal campers. Wordt aangegeven met goed zichtbare borden. Voorzieningen op de plaatselijke camping, iets verderop (open van 1 april tot 1 november).

GPS: N 50°40’47” E 01°34’04”.

Le Touquet

Le TouquetVan Luc Vandenberghe: Zeer luxe plaats met veel dure hotels. De camperplek voor 40 campers vind je bij de jachthaven (Centre Nautique du Touquet Base Nord) in Le Touquet-Paris-Plage.

Overnachting € 7,00. Water en een uur stroom € 2,00.
GPS: N 50°32’09” E 01°35’34”.

Stella Plage

Stella PlageEen tip van Olivier: Stella plage ligt ter hoogte van Berck, net onder Le Touquet. Geen voorzieningen, wel rustig gelegen én aan het strand.

GPS: N 50°28’46” E 01°34’40”

Vanaf de Baai van de Somme gaat we verder langs de kust naar de pagina Normandië.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie