Nieuwsrubrieken

Spelregels

< Ga terug naar France Passion

France Passion: La Formule Invitations. Welkom bij de Franse (wijn)boer.
Meer dan 2000 wijnboeren, fruitboeren en/of aanbieders van andere ambachtelijke producten nodigen u uit op hun erf.

Ben je nieuw met het verschijnsel France Passion, dan vind je hieronder wat uitleg. Daarbij hebben we gebruik gemaakt van de betreffende pagina’s in het boek.
Zie evt. ook de website www.france-passion.com

Hoe werkt het?

Van Pasen tot Pasen, de looptijd van het lidmaatschap, bent u uitgenodigd om met uw camper te komen overnachten bij boeren verspreid over heel Frankrijk.

Uw gastvrouw of gastheer zijn enthousiaste mensen die trots zijn op hun werk, die u uitnodigen en laten proeven van de vruchten van hun werk. Vaak is dit wijn maar soms ook fruit, (geiten)kaas, honing, slakken, cider, cognac, olijfolie, ham, saucisses, forel, confiture, noten, lavendelolie, zeep, broderie, etc.

Hoe kunt u meedoen?

Voor € 30,- bent u een jaar lang lid van de organisatie France Passion en krijgt u het boek met daarin overzichtskaartjes en alle adressen.

Ook ontvangt u een raamsticker (het vignet) en een “France Passion Guest Card”, de lidmaatschapskaart, een soort pasje. Dit Vignet plus het pasje behoren bij uw “uitnodiging”.

De wijn- fruit- en andere boeren verwelkomen gasten die in het bezit zijn van een geldige “France Passion Guest Card”. Camper-eigenaren kunnen maximaal 24 uur gratis verblijven op een van de adressen. Uw gastfamilie heeft voor u geen voorzieningen, u dient met uw camper geheel zelfsupporting te zijn v.w.b. schoon- en vuilwater, toilet, afval, etc.
Uw raamsticker moet zichtbaar aangebracht zijn!

Bestelinformatie vindt u op de pagina gidsen.

Enkele tips

  • Laat uw gastfamilie altijd weten dat u bent aangekomen of vertrekt. Een simpel “Hallo” of “Tot ziens” kan al voldoende zijn. (Iets meer mag natuurlijk ook…)
  • Zorg dat u op een redelijke tijd aankomt, en beslist niet in het holst van de nacht.
  • Maak bescheiden gebruik van ter beschikking gestelde voorzieningen en alleen als u daartoe bent uitgenodigd. Deze zijn gratis dankzij de welwillendheid van uw gastfamilie.
  • Zorg ervoor dat u zelf of uw kinderen geen overlast veroorzaken door te veel lawaai (blaffen, hard praten of schreeuwen, aggregaat laten draaien: niet doen!)
  • Als u huisdieren bij u heeft, vraag dan of uw gastfamilie er bezwaar tegen heeft dat deze op het erf rondlopen. Natuurlijk zorgt u ervoor dat ze geen overlast veroorzaken en ruimt u eventuele ongelukjes onmiddellijk op.
  • Gebruik alleen een geldige uitnodiging uit respect voor uw gastfamilie.
  • Belangstelling voor het werk en de producten van uw gastvrouw/gastheer wordt erg gewaardeerd.

Zeer belangrijk

  • Als gast dient u te accepteren dat uw gastfamilie een plaats voor u heeft uitgezocht. Hierdoor bent u verzekerd van een goede en veilige standplaats, maar zo dat uw gastfamilie ongehinderd hun dagelijkse werk kan doen. Volg de pijlen vanaf de ingang van het erf naar de standplaats die door de eigenaar voor u is gereserveerd.
  • Uw gastfamilie kan maar een beperkt aantal gasten tegelijk ontvangen. Als het maximum aantal gasten is bereikt wordt u verzocht om een andere overnachtingsplaats te zoeken.
  • Uw gastfamilies zijn wijnbouw- en boerengezinnen die u als gast ontvangen en niet als klant. U kunt dus ook geen rechten als klant laten gelden, maar u geniet de gastvrijheid met als enige voorwaarde dat u de spelregels van de uitnodiging accepteert.

Lekker eten

In een speciaal supplement wordt aangegeven welke restaurants, herbergen of andere eetgelegenheden door uw gastfamilie zijn uitgezocht. Deze liggen binnen een straal van 20 km van uw verblijfplaats en u kunt uw camper er eventueel parkeren.
Sommige gastfamilies bieden zelfs een “maaltijd op de boerderij”. Dit wordt in de gids aangegeven met een speciaal pictogram. Voor een dergelijke maaltijd wordt vooraf reserveren nadrukkelijk aanbevolen!
France Passion

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie