Nieuwsrubrieken

84 Domaine de Montine

< Ga terug naar Voorbeelden

Door: Loes en Bert Burger

Plaats: omg. Grignan
Departement: 84 (Vaucluse)
Website: www.domaine-de-montine.com

Het Domaine de Montine vind je aan een zijweg van de D941 van Grignan naar Grillon/Valréas. Het domaine is aan de hand van de beschrijving in het boek makkelijk te vinden.

Wij meldden ons even na 14.00 uur. Eigenlijk waren ze gesloten vanwege een feestdag, maar we werden verwezen naar een plaatsje direct naast de cave, een soort alkoof met gras en een rotsmuurtje in hoefijzervorm beplant met kruiprozemarijn en lavendel (die nog net niet in bloei was).

Het was wel net op een kruispunt en waarschijnlijk door het pinksterweekend wat drukker dan normaal. De cave ging later toch open, zodat we alsnog wijn konden kopen van onze eerste wijnboer.

Domaine de MontineEr zouden vijf plaatsen zijn, waarvan één net boven de alkoof op steen en de andere drie waarschijnlijk voor de ingang van de cave, waar ook twee picknicktafels stonden. Een honderd meter terug ligt een wild stuk terrein, waar je kunt wandelen en de hond(en) uit kunt laten.

Grignan

Mocht er overigens geen plaats meer zijn, dan kan men ook nog vrij staan in Grignan zelf. Tijdens ons bezoek aan het prachtige stadje met kasteel stonden we bij het kerkhof in het gras en toen we de volgende ochtend langsreden zagen we daar diverse campers staan.

Nog een aardige link met informatie over dit domaine:
www.wijn-proeven.be/wijn-domein/domaine-de-montine.htm

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie