Nieuwsrubrieken

67 Domaine Meyer

< Ga terug naar Voorbeelden

Door: Femma en Aloys

Plaats: Dangolsheim (Elzas)
Departement: 67 (Bas-Rhin)
Website: n.v.t.

Dangolsheim ligt boven Molsheim aan de D422, de “Route du Vin”. Je bent er welkom op het Domaine Josée & Bernard Meyer.

Zwervend op weg naar Zuid-Frankrijk besloten we door de Elzas te gaan. Aan het eind van de middag kwamen we het wijngebied vanuit het noorden binnen, tijd om een overnachtingsplekje te zoeken. We kozen daarvoor de eerste de beste France Passion-wijnboer langs de “Route du Vin”, Bernard Meyer in Dangolsheim.

Dangolsheim is een klein dorpje, 1 km. rechts van de D 422. We werden hartelijk ontvangen, en zijn gelijk maar even gaan proeven.

We namen twee flessen mee, een witte Riesling “Vieilles Vignes” plus een rode Pinot Noir. Omdat we de witte wijn bij het eten wilden drinken, vroegen we een koude fles. Bernard had die niet, maar gaf ons er daarom een wijnkoeler vol ijsklonten bij, zodat we er in ons buscampertje chique bij zaten!

Dangolsheim De camperplek ligt voor de cave, achter de tuin van Bernards buren. De plek is niet groot, als het moet kun je er 5 campers parkeren. Die staan dan wel naast elkaar, als op een parkeerplaats.

Camperplek

We zijn na de maaltijd het dorp nog even ingewandeld, maar buiten een oude wasplaats naast het gemeentehuis (met verschillende soorten vissen erin) was er niets te beleven. Zelfs de enige bakker die het dorp rijk is was op vakantie!

Enkele jaren later hebben we er met de Fiat buscamper nog eens overnacht. Ook deze keer is ons dat goed bevallen.

Overnachten met de Fiat buscamper

 

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie