Nieuwsrubrieken

51 Champagne Michel Collard

< Ga terug naar Voorbeelden

Door: Femma en Aloys

Plaats: Vertus
Departement: 51 (Marne)
Website: www.champagne-michel-collard.com

Champagne Michel Collard vind je in het dorpje Vertus, 20 km onder Epernay, ten zuiden van Reims.

Nadat we een aantal wijnboeren verspreid over Frankrijk hadden bezocht konden we het niet laten om -op de terugweg- ook een wijnboer in de Champagne-streek aan te doen. Dat is dus wel even andere koek! Dit zijn meer wijnheren

Op de foto de entree van Michel Collard, waar je met je kampeerauto de oprijlaan oprijdt. Bordjes in de tuin leiden je links om het huis heen.

De allerhartelijkste familie Collard biedt je vervolgens de vrijheid om je auto neer te zetten waar je maar wilt! Wij overnachtten hier achterin de tuin, aan een gazon.

De volgende ochtend hebben we nog even de wijnkelder van de familie bezocht. We hebben niet geproefd; het ging me eerlijk gezegd te ver om na een gratis overnachting in de tuin de gastheer te verzoeken geheel kosteloos een mooie fles Champagne voor ons open te trekken…

Collard ChampagneZo’n mooie fles Champagne Brut koop je overigens voor amper 15 Euro, een halve fles voor 8 à 9 euro (zie de website). We hebben een hele en twee halve flessen meegenomen, voor thuis. Voor de gelegenheid, zullen we maar zeggen!

Bijgaande foto komt uit de fraaie folder van het huis Collard.

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie