Nieuwsrubrieken

21 Domaine Virely-Rougeot

< Ga terug naar Voorbeelden

Door: Femma en Aloys

Plaats: Pommard
Departement: 21 (Côte d’Or / Bourgogne)
Website: www.vigneron-independant.com

Het domaine Virely-Rougeot bevindt zich in het beroemde wijnplaatsje Pommard, 3 km onder Beaune, halverwege Dijon en Chalon-sur-Saône.

Pommard

Het terrein

CamperplekDe camperplek, en dat is echt heel bijzonder, vind je middenin het dorp Pommard aan het dorpsplein. Links op de foto (hierboven), het witte pand, is een winkel behorend bij het wijngoed.

Rechts ervan is een ommuurde ‘binnenplaats’: de camperplek! Een uniek plekje, recht tegenover een uitstekend restaurant. Gezellig gelegen aan een pleintje.

Na het eten hebben we nog door het dorpje en zijn oude straatjes gewandeld. En als je dan ‘s avonds naar bed wilt, doe je gewoon zelf het hek dicht.

De plek biedt zowel zon als schaduw. Wat wil je nog meer…

Achtergrondinformatie

PommardHet dorpje Pommard, zo lezen we in de boekjes, kent een lange geschiedenis van welvaart en internationale faam. Het verkoopt al sinds de 18e eeuw wijnen naar de overkant van de oceaan.

Het karakter van de wijnen is wat hoekig, maar als hij rijp is kan hij zich meten met het beste van Volnay of Beaune. In hun jeugd ontoegankelijk, maar het is beslist de moeite waard om ze tijd te gunnen. Toch zijn ze wat lichter en soepeler dan die van de Côte de Nuits. In de afgelopen jaren uitgegroeid tot de best verkochte van de Côte d’Or .

Opmerking: wijn met Pommard op het etiket is niet goedkoop, en ook dit domein (de naastgelegen winkel) heeft een mooie collectie pittig geprijsde wijnen. Toch is er ook wel een goede fles ‘gewone’ Bourgogne te koop vanaf zo’n 10-12 Euro. Maar het is France Passion, dus kopen hoeft niet…

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
Plaats advertentie