Ervaringen

France Passion: gratis overnachten bij meer dan 1700 fruit- en wijnboeren verspreid over heel Frankrijk. En het aantal deelnemende boeren groeit nog steeds.

In één woord: fantastisch!

Reacties en ervaringen

Van Femma en Aloys zelf

Wijnkelder

Wij hadden aanvankelijk nogal wat twijfels. Onderweg zijn met de camper ervaren we vooral als een stukje vrijheid: gaan -en vooral- staan waar je zelf wilt. Nergens van afhankelijk, dus ook niet van een wijnboer.
Toch zijn we het gaan proberen, op aandringen van laaiend enthousiaste kennissen en campersite-bezoekers.

Nu zijn ook wij enthousiast: overnachten bij een wijnboer is leuk! Ze hebben werkelijk schitterende plekjes, je staat er goed en veilig en als je wilt (hoeft niet!) neem je een leuk flesje wijn mee.

Van @nnelies

France Passion was een fantastische ervaring. We ontdekten dit door de verwijzing op jullie site. Ik heb er kort iets over geschreven in nl.reizen.camper, maar mijn echte reisverslag, onderweg bijgehouden op de laptop, is vele, vele pagina’s lang.
Hier blijven we lid van, dàt is zeker, het was g r a n d i o o s !

We hebben FrancePassion-overnachtingen gehad in/bij Chablis (cave), Moulins (hobby-boerderij met als produkten o.a. kaas/ingemaakt vlees), Feurs (bioboerderij: melk, geitenkaas), Aurel (Cave: Clairette de Die), Barsac (idem), Cognin-les-Gorges (walnoten), Dangolsheim (vin d’Alsace).

Overal werden we uiterst vriendelijk welkom geheten. Overal hebben we graag iets van de eigen produkten gekocht. Overal bleven we, volgens de formule, één nacht; alleen bij de walnotenboer 2 nachten. Overal mochten we vers water innemen.

Voor ons kwam de ontdekking van France Passion precies op het juiste moment, we gingen dit jaar namelijk voor het eerst zonder kinderen op zomervakantie. Tot vorig jaar was het dus altijd een strijd (en een compromis) tussen onze wens tot wilde overnachtingen en de meisjes-wens om naar een camping te gaan met disco en jongens…

Nu alleen maar vrije natuur en rust :-)

Van Ad ten Berge

Ervaring Ad ten Berge

Ik vind het echt een aanrader. Ik heb mijn route van tevoren globaal bepaald, waarbij ik enigszins rekening hield of er adressen van France Passion daar gelegen waren.
Ik heb niet van tevoren bepaald naar welk adres ik op welke dag ging. Dat vind ik nou net het mooie van het reizen met een camper. Rijd ik door een leuke plaats, dan stop ik daar en heb ik het gezien, dan rijd ik verder. Ik weet dus bijna nooit waar ik ’s avonds zal gaan staan. Rond een uur of drie ’s middags bepalen wij hoelang wij nog zullen doorrijden en dan bekijken we waar een overnachtingsmogelijkheid is.

Moet er gedoucht of gewassen worden, dan wordt het een camping, en anders een adres van France Passion, een adres uit de gids campervriendelijke gemeenten, een adres van de kaart van Zwerfauto Magazine of een plek waar we toevallig langs rijden en genoeg campers staan om veilig te overnachten.

Waarom ik France Passion aanbeveel?

  • de wijn- en andere boeren die zich bij France Passion hebben aangemeld willen je graag ontvangen en zijn dus gastvrij
  • je hoeft niet te reserveren, niet bij een balie te melden, het is allemaal erg vrij, niet netjes afgebakend, geordend en noem maar op, maar gewoon een plek bij een in werking zijnd bedrijf waar je kunt gaan staan
  • je wordt niet lastig gevallen door de eigenaren met allerlei vragen, maar wil je een praatje maken dan vinden ze dat erg leuk, helemaal als je daar wijn koopt, of gaat eten etc. Ze proberen wel gastheer/vrouw te zijn.
  • je kunt er lotgenoten tegen komen uit allerlei landen, maar de meesten hebben hetzelfde doel als jij, van de vrijheid en rust genieten, elkaar niet lastig vallen, maar als beiden het wensen een leuk praatje maken (over camperreizen natuurlijk)
  • de omschrijving van de plaatsen hoe er te komen is minimaal, maar wel duidelijk. Ter plaatse staat het zonnebloem van France Passion met pijlen die de richting aangeeft. En maximaal ongeveer 5/6 plaatsen voor campers.

Ik heb met veel plezier op deze plaatsen overnacht!

Ook je ervaring delen?

Wil je ook een stukje schrijven voor deze pagina, of wellicht een (wijn)boer toevoegen?
Stuur je verhaaltje, in het geval van een overnachtingsplaats met minstens één foto, aan ons op.

Gebruik dan het camperplaatsen-formulier. Bij voorbaat dank!