Nieuwsrubrieken

Ardèche

< Ga terug naar Frankrijk

De Ardèche strekt zich uit langs de rivier de Rhône, ten zuiden van de stad Valence. Het behoort tot de regio Rhône-Alpes.

Een toeristisch aantrekkelijk gebied met veel natuur en beroemd om de grillige rivier de Ardèche met de beroemde ‘Pont d’Arc’.

Links

Vallon Pont d’Arc

Tip: sinds de zomer van 2003 is er een camperplaats langs de Route des Gorges bij, Camping l’Ardechois. Daarnaast is er in de plaats Vallon Pont d’Arc een fraaie camperplaats met service. Je vindt ‘m aan de zuidzijde van het dorp, volg de bordjes “Aire de Campingcar” (Ik weet niet of het hier om dezelfde plaats gaat).

Place Allende-NerudaEn dan nog deze: “Aan de rand van het centrum, Place Allende-Neruda, tegenover de Intermarché. Er is ruimte voor twintig campers en er is een sanizuil”.

Annonay

Lac de TernayJoke Eijsackers tipt

“Tien km ten noord-westen van Annonay, bij de barrage (stuwdam) van het Lac de Ternay is ruimte voor meerdere campers, gratis.”

Antraigues sur Volane

Antraigues sur VolaneOok van Joke Eijsackers:

“Van Antraigues richting Col de la Fayolle. Er is plaats voor 6 campers, gratis. Er is ook een sanizuil.”

Lamastre

LamastreVan Joke Eijsackers:

“Op het Place Pradon is ruimte voor maar liefst ca. honderd campers, gratis.”

Er zijn ook twee sanizuilen.

Les Ollieres sur Eyrieux

Les Ollieres sur EyrieuxLe Chambourlas, een kleine camping met zwembad, mooi gelegen langs de rivier, met Nederlandse eigenaar en vooral Nederlandse gasten. Ligt net ten zuiden van het gehuchtje Le Chambon de Bavas.

Komend vanuit noordelijke richting moet je behoorlijk scherp linksaf naar beneden, met een grotere camper kun je dan beter even doorrijden en na een paar honderd meter, bij de P-plaats, omkeren.

Privas

Van Bas van der Weerd:

“Net ten noorden van het centrum van Privas is een sanizuil. Is met borden aangegeven. Als je van het centrum in noordelijke richting via/naar de D2 rijdt kun je het bord niet missen.”

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie