Nieuwsrubrieken

Weingut Clemens

< Ga terug naar Midden-Moezel, van Zell tot Trier

Als we met de camper richting de Moezel gaan, staan we steevast een nachtje op het Weingut van Maren en Jochen Clemens, in Wintrich. Een mooi plekje mét alle voorzieningen: stroom, je eigen kraan en vuilwaterafvoer(!) en een loospunt voor het toilet.

Website: www.weingutclemens.de

CamperplaatsHet gastvrije gezin Clemens biedt op hun terrein plaats voor tien (tot max. twintig) campers op een stevige ondergrond en rustig gelegen.

Keurig aangelegd, met voor elke camper een eigen kraan, stopcontact en eigen vuilwaterafvoer. Dat hadden we nog niet vaak meegemaakt! En uiteraard ook de mogelijkheid het toilet te legen.

Kosten € 5,00 per nacht, stroom kost € 2,00 extra.

Wijn proeven

Wijn proeven’s Avonds ben je van harte uitgenodigd om wijn te komen proeven (en drinken) in een nieuw gemaakt proeflokaaltje.

Jochen en Maaren hebben vergunning voor “Straußwirtschaft”,  je kunt er nu ook een klein hapje eten. Op de foto hiernaast Jochen (rechts), in gesprek met een paar camper- en wijnliefhebbers.

De fam. Clemens biedt een keur aan witte wijnen: droog, halfdroog of ‘lieblich’. Elbling, Kerner, Riesling, Rivaner en Weissburgunder in verschillende soorten en jaargangen.

Wij zijn erg gecharmeerd van een cuvée (een mengsel) van Rivaner en Elbling. Wij niet alleen trouwens, sommige van onze buren ook! We hebben dus maar weer een aantal doosjes meegenomen… Nu deze helemaal uitverkocht is, nemen we vooral de droge Riesling mee. Fris en fruitig, en minder uitgesproken als de Riesling uit de Elzas.
Prijzen vanaf een kleine € 4,00.

Zomer

Zomer In het zomerseizoen valt er zo nu en dan ook nog wat extra’s te beleven: de wijboeren houden “Offene Keller” met Pinksteren en eind juni houden Jochen en Maaren hun Hoffeest.

Vaak is er de gelegenheid om met goed weer gezellig buiten te zitten. Meestal is het echter gewoon een lekker rustig plekje.

Uit eten?

Zum Klosterschenke Er zijn ook verschillende mogelijkheden om uitstekend te gaan eten.

We waren reeds enkele malen bij restaurant Zum Klosterschenke, een wandeling van ca. 2 km door de wijngaarden naar het nabijgelegen dorpje Brauneberg.
In Restaurant Brühler Hof in Wintrich zelf hebben we inmiddels ook twee keer tot tevredenheid gegeten.

Ook restaurant Königstuben in Wintrich wordt door Jochen van harte aanbevolen.

Wintrich

Wintrich is een aardig dorpje, maar met weinig winkels. Wel ontdekten we in het dorp een gratis toegankelijke tentoonstelling van oude apparaten en machines die met de wijnbouw te maken hebben. Een soort ‘openluchtmuseumpje’ in het ‘dorpspark’.

Openluchtmuseum Openluchtmuseum

Jochen Clemens is zo’n adresje waar je graag terugkomt, bijvoorbeeld wanneer je thuis je voorraadje witte Riesling weer eens wilt aanvullen!

Bij Jochen Clemens

Pinksteren, een druk weekend! Toch was er nog wel een plekje over…

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel

Zie ook

CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie