Nieuwsrubrieken

West

< Ga terug naar Eifel

https://www.campersite.nl/images/bestemmingen/duitsland/eifel/west/gondorf.jpgWe zijn de laatste jaren niet zo vaak in dit deel van de Eifel geweest. We moeten nodig weer eens die kant uit: met name het Duits-Luxemburgs Natuurpark is een prachtig, ruig gebied met watervallen en rotskloven.

Tips

Bitburg

Bitburg In Bitburg bevindt zich de bekende Bitburger Brauerei. Het bier wordt over de gehele wereld geëxporteerd. Er is een voorlichtingscentrum met informatie over het bier, de streek en de mensen en in de Brauhausgaststätte Simonbräu kun je lekker eten. Een rondleiding door de brouwerij is mogelijk van maandag t/m vrijdag na voor-aanmelding. Kosten ca. € 4,50 p.p.

Kyllburg

Ten noordoosten van Bitburg ligt het kleine Kneippkuuroord Kyllburg. In 1350 is hier een grote burcht gebouwd, de Kyllburg. Er staat nu nog maar één burchttoren, omgebouwd tot uitkijktoren.

Eifelpark Gondorf

Vlak bij Bitburg vind je Eifelpark Gondorf. Hun grootste attractie is de berenkloof, maar daarnaast hebben ze ook andere dieren zoals wilde katten. Ook hebben ze attracties als een grote speeltuin.

In de westelijke Eifel is het aantal officiële camperplaatsen wat minder dik gezaaid. Maar wie onopvallend overnacht kan in Duitsland natuurlijk op elke parkeerplaats terecht. We houden ons aanbevolen voor meer camperplekken!

Kronenburg

Kronenburg In het Kylldal, boven op de bergen en hoog boven de Kronenburger See, ligt het middeleeuwse plaatsje Kronenburg. Het is mooi bewaard gebleven in de oude stijl.

Beroemd is het kerkje van Kronenburg, dat aan het eind van de middeleeuwen is gebouwd. Het bijzondere is de constructie: het hele dak wordt gedragen door slechts één pijler.
In de middeleeuwen werd hier ijzererts gevonden en verwerkt. IJzererts was vroeger heel belangrijk voor de Eifel. In het ijzermuseum in Jünkerath vind je hier meer over.

De Kronenburger See is een stuwmeer met veel recreatiemogelijkheden: roeien of waterfietsen, er is een speeltuin en een tennisbaan en je kan er openluchtschaken.
Camperplek Kronenburger See: tegen de stuwdam. Volg de B51 tot de afslag B421 richting België. In Kronenburg de bordjes volgen. Plaats voor 5 à 6 campers. Rustige omgeving, stroom is aanwezig.  Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig.

(Foto G. van Blanken)

Prüm

PrümClemens van Rijthoven meldt:

“In Prum is ook een camperplaatsje, vlakbij de parkeergarage. In drie talen word je verwezen naar de camping om je afval te lozen”.

Dat wordt echter door Clemens afgeraden: voor het lozen van de toilet vraagt men € 3,00. Water € 2,00. Afvalwater eigenlijk per liter… Niet erg gastvrij voor campers dus, ondanks de grote borden in Prum zelf.

Stadtkyll

Ben je toe aan douchen of zwemmen, dan kunnen we het subtropisch zwembad in het centrum van Stadtkyll warm aanbevelen! Geen officiële camperplaats, maar de parkeerplaats achter het zwembad leent zich uitstekend voor een overnachting.

Trouwens, in het zwembad bevindt zich ook nog een Italiaans restaurant. Niet duur, maar je moet de warmte en hoge vochtigheidsgraad voor lief nemen!
Een beter restaurant vind je langs de hoofdstraat, net voorbij het Kurhotel.

Trier

TrierOvernachten kan bij Weingut Georg-Fritz von Nell, Im Tiergarten 12. Sani-service “am Messegelände” (een soort jaarbeurs). Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig.

Trier, de oudste stad van Duitsland, werd gesticht door de Romeinen in het jaar 14 voor onze jaartelling. In de 2e eeuw ontstonden grote bouwwerken waar nog steeds imposante resten van over zijn: de beroemde Porta Nigra, een Romeinse stadspoort (destijds onderdeel van de stadsmuur), de Kaiserthermen, een enorme badinrichting met warmwaterbronnen, de Barbarathermen en een Amfitheater dat plaats bood aan ruim 20.000 toeschouwers.

Niet te vergeten: de Römerbrücke, de pijlers van deze brug dateren uit de 2e eeuw.

Meer informatie en camperplekken in Trier op de pagina Moezel (Zuid)

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie