Nieuwsrubrieken

Oost

< Ga terug naar Eifel

https://www.campersite.nl/images/bestemmingen/duitsland/eifel/algemeen/vierkant-ahrdal.jpgOok het pittoreske Ahrdal behoort tot de Oost-Eifel!

Ook in het oostelijk deel van de Eifel zijn de officiële camperplaatsen niet dik gezaaid. Wie heeft er aanvullingen?

Mayen

Op de parkeerplaats van het zwembad met de langste (buiten)glijbaan van Europa hebben wij prima overnacht, nadat we ’s avonds eerst heerlijk hadden gezwommen.

Mayen is de grootste stad van de Eifel en het centrum van de winning en verwerking van vulkanisch gesteente uit de Eifel: basalt, tufsteen en lava. Aan de rand van de groeve Grubenveld (basaltmijnbouw) zijn prachtige zeshoekige basaltzuilen te zien. Mayen is versterkt met een stadsmuur met verdedigingswerken uit de 13e eeuw, waarvan grote delen bewaard zijn gebleven.

Burcht Eltz

Burcht EltzEen fantastische middeleeuwse burcht, gebouwd boven op een steile rots boven het Elzdal. Door de ligging vrijwel onneembaar. Eén van de topattracties van de Eifel!

Je moet de auto beneden op de parkeerplaats achterlaten en te voet naar boven. Bezichtiging alleen in de zomer met rondleiding.

Website Burg Eltz.

Maria Laach

Aan de rand van het grootste vulkaanmeer van de Eifel, de Laachersee, ligt de Benedictijner abdij Maria Laach. Een bezoek is de moeite waard, er is ook een rondleiding.

De parkeerplaats is een goed vertrekpunt voor een wandeling rondom de Laachersee (onderdeel van Geopfad Brohltal). In de Laachersee bevinden zich een zeer groot aantal minerale bronnen die je op je rondwandeling vanaf de kant duidelijk kunt zien.

We hebben er wel eens overnacht op de (betaalde) parkeerplaats. We kwamen dan ’s avonds aan, de parkeerwachter was al naar huis. De volgende ochtend kregen we te horen dat je er niet mocht overnachten, maar dat stond nergens aangegeven.

Clemens van Rijthoven schrijft:

“Er mag nu wel overnacht worden. Kosten € 3,00 per nacht. De beheerder is er al vroeg in de morgen. Overnachten is toegestaan aan de rand van het terrein, waar de bussen staan. Voordeel: je staat niet tussen het vertrekkende en komende verkeer. Nadeel: het kan er weleens heel druk zijn. Verder geen voorzieningen.”

Brohltal

Camperplek: Autobahnraststätte Brohltal-West aan de A61. Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig.

Ook door het Brohltal loopt een geologisch wandelpad: Geopfad Brohltal (zie ook Geologie.)

Het bestaat uit vier delen:

  • De route Unteres Brohltal: 14 km, startpunt bij Bahnhof Jägerheim
  • De route Mittleres Brohltal: 22 km, startpunt bij Bahnhof Niederzissen
  • De route Oberes Brohltal: 17 km, startpunt bij Bahnhof Engeln (ook prima geschikt om op de fiets te doen)
  • Rondom de Laachersee

Er is ook nog een route H (van ‘highlights’), die zowel per fiets als per auto gedaan kan worden. In totaal 80 km. Informatie verkrijgbaar bij het VVV Brohltal in Niederzissen.

Polch

PolchOp het industrieterrein van Polch beschikt de grote camperfabrikant Niesmann & Bischoff over een eigen overnachtingsplaats’. Sanizuil met voorzieningen (water tanken, afvalwatertank en chemisch toilet legen) aanwezig.

Vanuit Polch zijn een aantal bijzonder fietspaden aangelegd op het tracé van een voormalige spoorlijn. Ze lopen midden door de natuur, over dijken en bruggen.

Er is ook een verbinding met de Moezel-fiets-en-wandel-weg.
Onderweg kom je langs tal van uitspanningen. Je kunt kiezen uit: Polch-Ochtendung, Polch-Münstermaifeld of Polch-Mayen.

Bremm

We eindigen met een heel mooi camperplekje bij een wijnboer in Bremm. Eigenlijk hoort het bij de Moezel. Het betreft hier het familie-wijngoed Oster-Franzen in de Calmontstrasse 96.

BremmSani-service aanwezig en ook een gebouwtje met douches en toiletten. De familie Oster-Franzen verkoopt naast lekkere witte wijnen ook sekt, brandewijn en likeur. In het weekend kan je de kelders bekijken, of zelfs aan een wijn-seminar deelnemen!

Van hieruit is de Moezel-fiets-en-wandel-weg goed bereikbaar, de familie Oster-Franzen heeft gratis kaarten voor je. Het station is ook niet ver, je kunt bijvoorbeeld met de trein een uitstapje maken naar Trier en de camper laten staan.

De kosten vind je bij “Tarife” op de website www.stellplaetze-mosel.de. Bij de aankoop van wijn krijg je korting (vanaf twaalf flessen).


Wij hadden een zalig plekje!

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie