Nieuwsrubrieken

Het Ahrdal

< Ga terug naar Eifel

Dit deel van de Eifel heeft een geheel eigen karakter. Door het dal slingert het riviertje de Ahr met aan weerskanten rotsige, steile hellingen waar druiven worden verbouwd. De dorpjes langs de Ahr zijn van een ouderwetse romantiek. In het najaar zijn hier wijnfeesten.

Het Ahrdal is het noordelijkst gelegen rode-wijnbouwgebied van Europa, het Duitse “Rotwienparadies”. Belangrijke wijnsoorten zijn de Portugieser en de Spätburgunder.

Portugieser komt niet uit Portugal maar uit de Rheinpfalz en Rheinhessen. Het is de meest gedronken rode wijn in Duitsland.

RotweinwanderwegSpätburgunder is de fijnste soort onder de Duitse rode wijnen, oorspronkelijk afkomstig uit de Franse provincie Bourgondië en later ook in Duitsland verbouwd.

Het Ahrdal leent zich ook heel goed voor het maken van wandelingen: de Rotweinwanderweg voert je over paden langs de hellingen tussen de wijnranken door. De totale lengte is 30 kilometer maar je kunt natuurlijk ook, net als wij, een gedeelte doen. Volgens sommigen de mooiste wandelroute van de Eifel!

Links

S   Wil zeggen: met voorzieningen om water te tanken en afvalwatertank en chemisch toilet te legen (zgn. ‘sanizuilen’).
S + E  Idem, ook met stroomvoorziening.

Bad Neuenahr – Ahrweiler

Een splinternieuwe camperplaats voor ca 20 campers, Am Schwimmbad.
Met stroom, water en mogelijkheid te lozen. En gratis draadloos internet!

Kosten € 6 voor 24 uur, de beheerder komt langs.
Stroom kost iets extra.
Ligging op ca 5 min.lopen van de Altstad.

GPS : N 50 32.290 E 07 06.080 (ongeveer)

Overnachten kan ook nog in het stadsdeel Bad Neuenahr op de parkeerplaats van het Appolinaris-stadion.

Bad Neuenahr is o.m. bekend door het Appolinaris mineraalwater dat over de hele wereld wordt verkocht. Ahrweiler is echter meer de moeite waard: een ommuurd middeleeuws stadje met veel winkels en terrasjes.

Rech

Rech Vanuit de richting Ahrweiler vind je in Rech een onofficiële, ruime parkeerplaats voor ca. tien campers aan de linkerkant: na het tunneltje en nog voor de brug (foto rechts).

De inrit bevindt zich recht tegenover hotel-restaurant Recher Hof, een campervriendelijk bedrijf.

Recher Hof

Recher Hof Recher Hof heeft namelijk ook een eigen camperplaats bij de tennisbaan, over de brug rechts. Kost ca. € 5,00 per nacht, maar als je bij ze gaat eten is het gratis.

In Rech zijn verder geen voorzieningen, wel in Mayschoss.

Mayschoss

Mayschoss Een populaire camperplaats vind je hier ‘am Bahnhof’ (bij het station).  Als je doorrijdt naar achteren sta je tussen de rivier en de wijngaarden.

Prijs ca. € 5,00 per nacht.

S  De sanizuil staat voor het station links.

Winzergenossenschaft Aan de overkant van de straat vind je de oudste Winzergenossenschaft (wijnbouw-coöperatie) van heel Duitsland.
Een bezoekje aan de wijnkelder is de moeite waard, en als afsluiting mag je een glas proeven. Het glaasje waar je uit drinkt mag je houden, voor in de camper.

Als het je smaakt kun je meteen wat wijn kopen voor onderweg of thuis.

Blankenheim

Blankenheim In het leuke plaatsje Blankenheim ontspringt de rivier de Ahr als bron in de kelder van een huis. Vanuit de kelder loopt er een grappig kanaaltje (met enkele bruggetjes) dwars door het stadje heen.

S Aan de Weiherhalle, Koblenzer strasse, is een camperplaats voor max. 20 plaatsen. Aan de rand van het bos, rustig gelegen (zie bij Eifel-Noord).

Tags
Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel
CAMPER VERKOPEN?
(ook via Marktplaats.nl) Plaats advertentie